Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Skagen saláta

Hozzávalók:

50 dkg rák (vagy ízlés szerint kicsit több)
1 felnegyedelt citrom
80 g majonéz
1 teáskanál dijoni mustár
1,5 teáskanál citromlé
25 g apróra vágott kapor
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
Só és bors
4 saláta levél
4 szelet (fekete) zabkenyér
A következő ételt a svédek nagy kedvence. Litha, Nyárközép idején legtöbbször megtalálható az asztalon. Náluk nevezik Skagen salátának.

Tegyél fel kb. 1 liter vizet főni. Mikor már lobog, add hozzá a rákot és a citrom negyedeket. Addig főzd, míg nagyjából át nem főtt, körülbelül 3 percig. Szűrd le, majd hagyd kihűlni. Pucold meg a rákot, majd vágd fel 2-3 centis darabokra.

Egy nagyobb tálban keverd össze a majonézt, mustárt és a citromlevet. Keverd bele a metélőhagymát és kaprot. Add hozzá a rákot, lassan keverd össze, ne törjön. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.

Legjobb zabkenyérrel egy levél salátán, akár szendvicsként enni.

Forrás: http://www.seriouseats.com