Skagen saláta

Forrás: http://www.seriouseats.com

Hozzávalók:

A következő ételt a svédek nagy kedvence. Litha, avagy Nyárközép idején legtöbbször megtalálható az asztalon. 

Tegyél fel kb. 1 liter vizet főni. Mikor már lobog, add hozzá a rákot és a citrom negyedeket. Addig főzd, míg nagyjából át nem főtt, körülbelül 3 percig. Szűrd le, majd hagyd kihűlni. Pucold meg a rákot, majd vágd fel 2-3 centis darabokra.

Egy nagyobb tálban keverd össze a majonézt, mustárt és a citromlevet. Keverd bele a metélőhagymát és kaprot. 

Add hozzá a rákot, lassan keverd össze, ne törjön. 

Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint. 

Legjobb zabkenyérrel egy levél salátán, akár szendvicsként enni.