Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Sajttal töltött szemgolyó

Kép és recept: Betty Crocker - Halloween Cookbook

Hozzávalók:

1 kg darált hús
130g zsemlemorzsa
½ tk só
½ tk bors
3 tojás, kicsit felverve
Sajt
Olívabogyó
Ketchup vagy szósz a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és olajozz ki egy tepsit.

Egy nagy tálban keverd össze a húst, a zsemlemorzsát, sót, borsot és tojásokat. Miután jól összekeverted, formálj 3 cm-es golyókat. Tedd a tepsire őket.

Vágj annyi sajtot egy kisebb 1-2 cm hosszú rúdra, ahány golyód lett. Szúrd óvatosan a sajtokat a golyókba.

Süsd lefedve 20-25 percig, vagy míg a hús teljesen meg nem sült. Egy szelet olívabogyót tegyél a sajtra és szósszal tálalhatod is.