Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Ördögi vörös káposzta

Kép: bbc.co.uk

Hozzávalók:

1 ek napraforgóolaj
1 hagyma, aprítva
450 g vörös káposzta, reszelve
225 g alma, hámozva, kockázva és kimagozva
2,5 cm friss gyömbér, hámozva, reszelve
1 csipet fahéj
150 ml zöldségleves alap
Só és bors
Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, add hozzá a hagymát, vörös káposztát és az almát. Lassan főzd 5 percig.

Add hozzá a gyömbért és a fahéjat, majd a zöldségleves alapot. Engedd hadd forrjon fel, megy vedd le alacsony hőfokra, hogy 15-20 percig főzd, vagy amíg a lé el nem tűnt és puha nem lesz.

Sóval, borssal ízlés szerint tálald.