Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Levendula muffin

Hozzávalók:

125 g liszt
Fél csomag sütőpor
125 g margarin
100 g cukor
20 g levendula (apróra vágva vagy porítva)
2 tojás
Egy csipet só
5 evőkanál tej

Tetejére:
(használhatsz előre elkészített cukormázat is)
5-6 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
Lila vagy rózsaszín (piros) ételszínezék
Litha idején már frissen lehet levendulát venni, így helyet foglalhat az ünnepi asztalon és oltáron.

Melegítsd elő a sütőt 200°C vagy 6-os fokozatra. Vajazd ki vagy tegyél muffin papírt a muffin formába.

Egy tálban keverj össze mindent, kivéve a tejet. Ha teljesen összekeverted, öntsd bele a tejet.

A formákban süsd 20 percig, vagy míg már nem ragad a sütőpróbánál.

A tetejére keverj össze porcukrot némi tejjel, hogy az még sűrű és krémes maradjon, majd tegyél bele némi lila ételszínezéket, majd egyenként kend le a muffinokat, s egy-egy szál levendulával díszítsd. (Ha a képen látható sima felületed szeretnéd, csak vágd le a muffinok tetejét.)



Eredeti ötlet: kitchen-delights.blogspot.com