Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Kísértet habcsók


Hozzávalók:

4 nagy tojás fehérjéje
230g porcukor

Melegítsd elő a sütőt 100 fokra (1/4 fokozat). Tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Egy nagy keverőtálba törd a tojásokat, óvatosan, hogy ne essen bele a sárgája. Közepes fokozaton verd fel, míg kemény habbá nem válik.

Fogd a porcukor felét (115 g) és nagyobb fokozaton lassan adagolva keverd bele a habba. Minden porcukor adag közt 3-4 másodpercet keverd még. Figyelj arra hogy ne verd túl a habot. Ha kész a hab vastag lesz és fényes.

Finoman szórd bele a maradék porcukrot és lassan forgasd bele.

Töltsd bele egy habzsákba és spirális mozdulatokkal készíts kis „hegyeket” a tepsire. Alacsony fokozaton süsd nagyjából kb. 1,5 órán keresztül, vagy míg ropogós nem lesz.

Hagyd kihűlni, ha kész és olvasztott csokoládéval fess rá szemeket és szájat.