Ír zabszelet

Forrás: Gemma Stafford - Bigger Bolder Baking

Hozzávalók:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). Vajazz ki egy nem túl mély, nagyjából 18 centis tepsit, ha kell tegyél rá még sütőpapírt.

Tedd a zabot egy nagy tálba, majd keverd bele a kókuszreszeléket (esetleg plusznak napraforgómagot is).

Olvaszd fel a vajat egy kis lábasban alacsony hőfokon, majd keverd össze a cukorral és a juharsziruppal (ha találsz arany szirupot, melyet hagyományosan használnak, keverd azt). Öntsd rá a zabra és jól keverd össze. 

A keveréket öntsd bele a tepsidre és lapítsd ki, hogy nagyjából 2,5-3 centis vastagságon legyen.

Süsd a sütőben kb. 20 percig vagy míg aranybarna nem lesz. Hagyd hogy teljesen kihűljön, majd a felolvasztott étcsokoládét lazán öntsd rá csíkokban. Utóbbi persze opcionális, hagyományosan nélküle készül.