Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Epres-citromos Beltane sütemény

Kép forrása: Tumblr

Hozzávalók:

200 g cukor
115 g olvasztott vaj
1 nagy tojás
1/8 tk só
1 tk vanília aroma
1 tk citromlé (vagy aroma)
10-12 (kicsi, ha nagy 6-8) szem eper
280 g liszt
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Tegyél sütőpapírt két tepsire.

Egy kis tálban pürésítsd az epreket. Egy nagyobb tálban keverd össze az olvasztott vajat, cukrot és a tojást. Add hozzá az epreket, keverd, majd tedd hozzá a sót, vaníliát és a citromot.

Lassan adagolva add a keverékhez a lisztet, míg tésztává nem keveredik.

A tésztából formázz kis labdákat és tedd a tepsire.

Süsd 10-12 percig.