Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Démonbordák

Kép és eredeti recept: Betty Crocker - Halloween Cookbook

Hozzávalók:

2 kg sertésoldalas
4 tk grill fűszer

Szósz:
1 tk étolaj
1 nagyobb fej hagyma, felaprítva
2-3dl ketchup
1 csili
2 ek melasz
1 ek almaecet
2 ek barnacukor
2 fokhagyma, aprítva
½ ek Dijoni mustár
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra (2-3 fokozat), tedd az oldalast egy tepsibe, szórd meg az egészet a grill fűszerrel, majd takard le fóliával. Süsd 3 órán át, vagy ameddig meg nem puhul.

Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Süsd a hagymát az olajon, míg meg nem puhul. Add hozzá a maradék szósz hozzávalókat, majd 15 percig, néha megkeverve főzd. Ha kész, vedd le és teljesen hűtsd le.

A sütőből vedd ki a húst, de még ne zárd el. Kend meg a húst a szósszal, majd tedd vissza 5-10 percre.

A maradék szószt tálalhatod mellé, ha kész van.