Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Cál ceannann

Kép és recept: BBC Food

Hozzávalók:

500 g főtt burgonya
250 g vágott, enyhén párolt káposzta
2 ek tejszín
Só és bors
1 nagyobb vékonyra vágott hagyma
Zsír vagy olaj a sütéshez
Hagyományos ír étel a hideg estékre és ünnepekre.

Törd össze a burgonyát, majd keverd össze a káposztával és a tejszínnel. Sózd és borsozd.

Süsd alacsony lángon kicsit a hagymát az olajon, míg puha és barna nem lesz.

Egy spatulával tedd a burgonya keverék felét a hagymára és süsd 4-5 percig, míg az alul barna és ropogós nem lesz.

Vágd a keveréket négy egyenlő részre és fordítsd meg, hogy a ropogós része legyen fent. Öntsd rá a maradék krumpli keveréket, majd pár perc után megint vágd és fordítsd.

Ha az alja megint barna lesz, kész és tálalható.