Almárium‎ > ‎Ételek és italok‎ > ‎

Bűbájos tojások

Hozzávalók:

10-12 tojás
1 evőkanál mustár
Negyed csésze majonéz
1 evőkanál curry por
Fél evőkanál fehér ecet
Só és bors ízlés szerint
Piros paprika
Petrezselyem díszítéshez
Főzd keményre a tojásokat, s hagyd lehűlni, mielőtt megpucolnád. Pucolás után vágd félbe hosszanti irányban a tojásokat.

A fél-fél tojásokból szedd ki óvatosan a sárgáját egy tálba. Törd össze egy villával, add hozzá a mustárt (ajánlott a dijoni mustár), a majonézt, a curryt, az ecetet, sót és a borsot. Keverd össze őket alaposan.

Finoman kiskanállal kanalazd vissza a keveréket a fél tojásokba/fehérjékbe, majd szórd meg paprikával. Petrezselymet használj díszítésnek.