Yule Hetek - Pénteki ajánló

Post date: 18-Dec-2015 19:47:18

Ajándékötletek

  • Most csupán könyveket ajánlok, bár nem csak az oldal témájában illetve angolul tudóknak is.Dan Simmons: Káli dala. Nagyon jó könyv, Dan Simmons műveit csak ajánlani tudom. Robert Luczak egy eltűnt indiai költő kéziratának nyomában érkezik Kalkuttába. Kutatásai Káli ősi kultuszához vezetik, amely halállal hódol istennőjének. Luczakot magát és családját is elsodorja az egész világot fenyegető erőszak hulláma, Káli dala.Bookline-on 2241 forint.
  • Patric Rothfuss: A szél neve. Kiváló fantasy. A sorozat első része. A kortárs epikus fantasy egyik mesterművében a Krónikás egy útszéli fogadóban belefog, hogy lejegyezze Kvothe történetét, aki hétköznapi fiúból a világ leghírhedtebb varázslójává és rettegett királygyilkossá vált.
  • Kvothe vándorkomédiások között nevelkedik, amíg apja és anyja, valamint a társulat többi tagja áldozatául nem esik a földöntúli gonosz erőnek, mert olyan titkokat kutatott, amelyeket nem kellett volna. A fiú az egyetlen, aki életben maradt.
  • Sok viszontagság után jelentkezik a mágia legendás egyetemére, hogy helyet harcoljon ki magának a világban, feltárja szülei halálának titkát és megtanulja, hogyan szólítsa magához a szelet. Bookline-on 3817 forint.
  • Patric Rothfuss: A bölcs ember félelme. A sorozat második része. A királygyilkos krónikája a kortárs epikus fantasy egyik legragyogóbb sorozata. A talpraesett és rendkívüli dalnok és varázslótanonc, Kvothe A bölcs ember félelmében tovább kutatja az igazságot a titokzatos Amyrral és a Chandriannal kapcsolatban, aki megölte a szüleit. Amikor egy elmérgesedett viszály miatt kénytelen elhagyni az Egyetemet, a távoli Vintasban udvari intrika hálójába kerül, és lehetetlennek tűnő feladatot bíznak rá. Bookline-on 3817 forint.
  • Mabinogion - Walesi legendák. Ezt a kelta kultúra iránt érdeklődőknek ajánlom leginkább, noha érdekes és ismeretterjesztő lehet bárkinek. Sioned Davies kiválóan magyarázza a történeteket és érdekességeket is fűz hozzájuk. Bookline-on 4290 forint.
  • Erynn Rowan Laurie: A Circle of Stones. Ez a könyv már inkább a haladóknak szól a kelta túlvilágról, utazásról, a kelta világról, kozmológiáról, istenekről és rítusokról. Rövid, de hasznos és érdekes könyv. Book depository-n 5289 forint (ingyenes szállítás).
  • Penny Billington: The Path of Druidry. A mai druidák útjáról szóló igazán jó mű, amit gyakran ajánlok is érdeklődőknek. Árban jobban megéri, mint az előző, hisz vastagabb és hosszabb könyv, bár mindkettő más-más történetről szól. Book depository-n 5523 forint.
  • Stephen Hawking: Az idő rövid története. Persze sztereotipikusan a pogányok aztán elvetnek minden tudományt és a babonákhoz fordulnak, ahogy minden vallásos emberről ez terjed, de mégis én szeretnék olyat is ajánlani, ami nem csak az okkult tudományokban segít. Hawking igen nagyszerű elme, s ez a könyv alapműnek számíthatna. Bookline-on 2967 forint.
  • Carl Sagan: Cosmos. Hasonló tudományos vonalon ajánlanám ezt a könyvet. Sajnos magyarul még nem találkoztam vele, így azt nem tudom ajánlani. Akit érdekel a csillagászat és némi filozófia, örömmel olvassa Sagan könyvét. Book depository-n 4590 forint.

Ajánlott zene/lejátszási lista

Solstices - Etherealities

Ajánlott film

Merlin

Nem összetévesztendő a sorozattal, ez jóval előbb készült. Örök klasszikus fantasy, természetesen más, mint a pogány valóság. Rendkívüli történet és látványvilág.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=kmostC1o7dk

Ajánlott háttérképek

http://alpha.wallhaven.cc/wallpaper/301999
http://www.goodfon.su/wallpaper/zima-holod-vetki-voda-sneg.html
http://wallpaperfx.com/holidays/christmas/sprig-of-pine-with-cone-wallpaper-15114.htm