Yule Hetek - Pénteki ajánló

Post date: 11-Dec-2015 13:09:20

Ajándékötletek

Bár sejtem a reakciót egy-két olvasótól, de hadd mondjak valamit az első három ajánlat védelmében. Sajnos rohanó világunkban elfelejtettük, hogy mekkora nyugalom is volt gyereknek lenni. Részben ezért is ajánlanám ezeket. Másrészt mindig kérdezitek, hogy hogyan is lehet meditálni, mert nem megy, túl sok gondolat cikázik a fejetekben, nem tudtok egy dologra koncentrálni. Nos, ez igen jó bevezető lenne rá. Megnyugtat és egy dologra koncentrálsz. Az agyad rááll egy idő után, hogy kicsit alacsonyabb üzemmódba kapcsoljon. Egy hobbi nagyon sokat segít, hogy oldjad a feszültséget, s ha nincs is kézügyességed, ez nem túl nehéz. És még ha nagy, szakállas férfi vagy, akkor is megteheted! Kit érdekel ki mit gondol, ha te kikapcsolódsz?

Az első ajánlatom tehát három felnőtt színező könyv:

Claire Cater: Szép álmokat! Bookline.hu-n 2086 forint.

Johanna Basford: Bűvös erdő. Bookline.hu-n 2967 forint.

Johanna Basford: Titkos kert. Bookline.hu-n 1692 forint.

A két Basford könyv ára együtt a Bookline-on 4659 forint, ha spórolni szeretnél.

A következő antikvár könyv egy nagyon érdekes vogul kötet. Vogulok, azaz mai nevén a manysik (hantik mellett) a legközelebbi nyelvrokonaink. Regéik rendkívül érdekesek és őszinte szívvel ajánlom mindenkinek. Az illusztrátor, Békés Rozi pedig nagyon szép munkát végzett a könyvvel. Antikvárium.hu-n 1580 forint.

A mostani ajándéktárgy ajánlatom két érzékünkre, a látásra és szaglásra hat leginkább.

Szeretem a szép szobrokat, de ha funkciójuk is van, az már további pluszt ad. Ez a sárkányos mécsestartó helyet foglalhat akár az oltárodon, akár a sárkányszentélyednél, de dekorációként is otthonodban. Sajnos ezek nem túl olcsók, de talán Yule alkalmával egy évben egyszer ki lehet adni ennyit, ha tudod hogy a másik nagyon örülne neki. A mécsestartó a Bőregér.hu-n 4900 forintért kapható.

A következő ötlet inkább egy teljes látogatást igényel az Ikeába, mert nem csak ez az egy, de a többi tömbgyertya is igen jó áron van már. A képen látható gyertya más színben és illatban is megtalálható, de más termék név alatt ugyanezek a színek illat nélkül is megtalálható igen jó áron (az égési idejüket és nagyságukat tekintve). A gyertya a képen Sinnlig néven fut, átmérője 7 cm, magassága 14 cm, égési ideje 45 óra, illata leginkább az orgonára emlékeztet, noha virágillatot írnak a honlapjukon. Az Ikeában találsz ennél sokkal olcsóbb gyertyákat is ha benézel, de ez 795 forintért kapható.

A füstölők már Angliából rendelhetőek, s bár lehet nem most rendelnél, mégis ajánlani szerettem volna, hisz a pálcás és kúp alakú füstölői ennek a márkának kihagyhatatlanok. Nem is csak azért, mert mint ahogy a képen láthatod a neveik Boszorkány átka, Angyal érintése, Sárkány tüze, Vámpír vére, Tündér köde, Démon szenvedélye (és még sok más, amit ebben a csomagban bár nem találsz meg, de pl. Pixi tánca, Varázsló varázslata, Goblin barlangja). Ez a csomag 6 fajtát rejt és 8 pálca van egy csomagban. Jobb áron is találhatsz nagyobb csomagokat, itt inkább csak a füstölő márkát szerettem volna megmutatni. A képen szereplő csomag ára az ebay-en kb. 2160 forint [+szállítási költség].

A következő kép a sokat emlegetett sárkányvért ábrázolja, mely a sárkányfából származik. Parázson füstölőként, vagy egyes varázslatokban használható, főként rendkívül erős tisztító ereje miatt. Ebayen az angliai eladóknál már 3,5 fonttól megtalálható "Dragon's blood" néven, például itt, szállítási költség körülbelül ezer forint. Drágább alapanyag, de kis mennyiség is elég belőle.

Ajánlott zene/lejátszási lista

Old ways, old hearts - Forestspirit

Ajánlott film

Az igazi tündérmese

Megtörtént esetre épül a film, amelynek megfoghatatlan főszereplői mégis a láthatatlan tündérek lennének. Az első világháború idején világszenzációt keltett két kislány esete, akik szárnyas éteri lényeket kaptak lencsevégre. A kislányok természetesnek tartották a tündérek létezését, míg a felnőttek véleménye megoszlott. Sokan örültek, hogy végre bizonyítékként felmutathatók gyermekkori álmaik tündérei, mások csak a technika ördöngösségét látták a dologban. Anno még a híres krimiíró, Sir Arthur Conan Doyle, és a mágus Houdini is meglátogatta a lányokat.

Persze a lányok eredetileg csak maguk készítették el a tündéreket papírból, de mégis nagyon kedves film, rendkívül jó színészekkel (többek közt Sir Peter O'Toole, Harvey Keitel).

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=zxnhtbaBXJc

Ajánlott háttérképek

http://wallpaperstock.net/wood-pretty-deer-early-winter-wallpapers_w50369.html
http://wallpaperswide.com/winter_wonderland_9-wallpapers.html
http://www.goodfon.su/wallpaper/priroda-ryabina-krasnye-yagody.html