Yule Hetek - Pénteki ajánló

Post date: 04-Dec-2015 08:38:12

Ígéretemhez híven ajándékokat is ajánlok, noha lehet nem mindenkinek való. Legjobban ugyanis az oldal témájában tudok ajánlani, ám megpróbálok azért nem túlzottan komoly, hanem személyes ajándékokat választani. Aztán ki tudja, talán egy lista lesz, hogy mivel lepd meg magad az ünnep alkalmából.

Ajándékötletek pogányoknak (és talán másoknak is):

Talán nem muszáj leírnom, de egyik ajánlott bolt sincs velem vagy az oldallal kapcsolatban, csupán itt találtam meg az adott könyvet vagy tárgyat. [És ez vonatkozni fog minden jövőbeli Yule ajánlásra.]

Ismeretterjesztő:

  • A Tejút fiai: Tanulmányok a Finnugor népek hitvilágáról. 1830 forinttól az antikvárium.hu-n. Sajnos a finnugor mitológia és hitvilág túlságosan is el van hanyagolva manapság, pedig érdemes lenne visszatekinteni távoli rokonainkra és gyökereinkre.
  • Trencsényi-Waldapfel Imre: Mitológia. 970 forinttól az antikvárium.hu-n. Kiváló mű azoknak, akik többet szeretnének tudni a legendákról és mitológiáról
  • Dömötör Tekla: Magyar népszokások. 890 forinttól az antikvárium.hu-n. Rendkívül érdekes és hiánypótló könyv, noha viszonylag rövid. Amellett, hogy inspiráló bármely ösvényen is járunk, megismerhetjük kultúránk szokásait is.
  • Yliaster Daleth: Rejtett erők. 590 forinttól a bookline.hu-n. Az írót elég gyakran ajánlom, mikor olvasnivalóról kérdeznek. Bár utolsó könyvei kevésbé nyerték el a tetszésemet, de mindenesetre ezt és az alábbit szívesen ajánlom.
  • Yliaster Daleth: Élő mágia. 3990 forinttól a bookline.hu-n.
  • Kalevala, Vikár Béla fordítása. 1380 forinttól az antikvárium.hu-n.

Szórakoztató irodalom:

  • Neil Gaiman: Amerikai istenek. 2500 forint a bookline.hu-n. Noha lényegében az új és ősi istenekről szól, ezek csak a körvonalai egy nagyszerű történetnek, amit mindenkinek érdemes elolvasnia.
  • Marion Zimmer Bradley: Avalon ködbe vész. 2542 forint a bookline.hu-n. Egyik nagy kedvencem ez a könyv és még talán Ravenwolfot is megbocsátom az Édesvíznek, mert kiadta ezt a nagyszerű művet. Egy új nézőpontból mutatja be az Artúr legendát, amit mindenkinek javasolt elolvasni. Figyelmeztetlek, igen masszív kötet. (Emellett Bradley sci-fi könyveit is ajánlom!)
  • Anne Rice: Interjú a vámpírral. 2520 forint a Szukits Kiadónál (most akciósak a kötetek). Elsőre Rice-tól a Boszorkányok óráját szerettem volna ajánlani, de sajnos nem kapható az eredeti kiadójánál (Dáin), s antikváriumokban is csak előjegyzésre láttam. Mindenesetre abszolút nem marad el minőségbe a Vámpírkrónikák, s annak első része, az Interjú a vámpírral. Talán mindenki ismeri a filmet, de a sztori mérföldekkel intrikáltabb és izgalmasabb a könyvben.

Tárgyak

  • Mozsár és mozsártörő. Sokan kérdezitek, hogy mik az alapvető eszközök (a szokásos mágikus eszközökön túl), amit érdemes beszerezni a munkátokhoz. Ezért is ajánlom a mozsarat (többek közt). Legjobb ha gránit/márvány mozsarat veszel, a porcelán ugyanis porzik és szennyezné a munkád. 2900 forinttól a shopline.hu-n
  • Lúdtoll, mint íróeszköz. Bár nem lesz igazán gond, ha egy egyszerű tollat használsz, mégis javaslom, hogy a varázslataidhoz, rítusokhoz egy kicsit ceremoniálisabb, külön azokra félretett eszközt használj. 360 forinttól a rayher.hu-n (csomagban 8 db).
  • Álomnapló, varázskönyv, mágikus napló. És még talán sorolhatnám is, hogy mennyi minden szóba jöhet a mágiában. Azt hiszem kivétel nélkül minden mágiahasználó örül egy új üres kötetnek. (Én bizonyosan.) 600 forinttól a meska.hu-n.

Ajánlott Karácsony/Yule esti válogatás: Christmas time in the city - Autkarper | 8tracks

Ajánlott hátterek: Kattints a képre.

http://alpha.wallhaven.cc/wallpaper/294642
http://alpha.wallhaven.cc/wallpaper/48901
http://www.goodfon.su/wallpaper/prazdnik-fon-tekstura-novyy-4718.html