Yule ajándékok

Post date: 07-Dec-2016 16:27:17

Ha mást nem is, idén azért összegyűjtöttem pár ajándékötletet a fa alá. Talán magadnak, talán másnak. És persze az ünnepek után is elérhetőek.

Árnyak Könyve színező

Tavaly igen nagy sikere volt a színező ajánlásomnak, idén pedig kiadták ezt. Attól függetlenül, hogy melyik ösvényhez is tartozik, azt hiszem sokan élveznék és inspirálná őket a könyv.

Ára: ~4900 Ft

Megrendelheted itt (ingyenes szállítás):

Itt több képet is találhatsz:

Wardruna - Ragnarök album

A zenekar harmadik, egyben befejező albuma a Runajold trilógiájuknak. Főként az északi mitológiából, spiritualizmusból merítenek.

Ár: ~4700 Ft

Megrendelheted oldalukon:

Mjöllnir pénztárca

Természetesen nem a külsőség a legfontosabb a világon, de mindenki szereti körbevenni magát a szeretett szimbólumaikkal, számukra fontos jelképekkel. Ára talán nem a legalacsonyabb, de kézzel készített bőr pénztárcáról van szó.

Ár: ~14500 Ft

Megrendelheted itt:

Könyv: Tüskék és rózsák udvara - Sarah J. Maas

A magyar fordításról sokat nem tudok mondani, de angolul nekem igen megtetszett ez a könyv(sorozat). Az első kötettel kezdem az ajánást (hol is kezdeném...), de igazán a második rész volt az, ami igazán tetszett. Az elsőt se kell persze elégetni, izgalmas olvasmány az is, ám csupán árnyéka a második könyvnek. A második részt még nem adták ki itthon, de érdemes lesz kivárni mindenkinek. A könyv fiatal felnőtteknek szóló fantasy, s nagyon fiatal olvasóknak nem is adnám (már ha ajándékoznád) bizonyos tartalmak miatt (igen erotika, de sok más talán nem gyereknek való téma is van benne).

Megjegyezném azt is, hogy örülök, hogy a kiadó nem változtat az eredeti borítón. Már csak ezért megbocsátom a Könyvmolyképzőnek az Alkonyat könyvek kiadását.

Ára: (eredetileg) 3500 Ft (most akciósan) 2900 Ft

Megrendelheted itt:

Moziest: Dr. Strange

Itthon ugyan nem olvasták olyan sokan a képregényeket, de talán nem is baj, hisz anélkül is élvezhető Dr. Strange története. Ha olvastad is a képregényt, akkor is élvezheted, ugyan azért nem tökéletes ebből a szempontból, de meg lehet érteni, hisz valahogy át kellett formálni a mozivászonra is.

Azért is ajánlanám, mert a mondanivalójára mindenképpen figyelni kell a történetnek. Elhangzanak olyan mondatok, melyeket az itteni spirituális mumusok jobban megértenek, mint az átlagnézők. A képregény tele is van ezekkel, sőt tiszta szívvel ajánlom mellé. Érdemes egy estét eltölteni vele a moziban vagy otthon.

Én ugyan Dr. Strange-hez valamivel karizmatikusabb, szeretnivaló s*ggfejet képzeltem el (már bocsánat, de csak így lehet leírni), de Cumberbatch jó színész és az alakítása se rossz a filmben.

Remélhetőleg a jövőben lesz folytatása.

Mozi információk itt:

http://port.hu/adatlap/film/mozi/doctor-strange-doctor-strange/movie-174396

Játékok:

Bár nem egészen az oldalhoz tartoznak, azért remek inspiráció és öröm források. Sokan kritizálják, ha egy ilyen oldal felhozza a szórakozás bármilyen formáját, de talán ők is megkönnyebbülnének, ha legalább az ünnepekre kivennék azt a bizonyos uborkát a hátsójukból.

The Last Guardian

Sajnos csak Playstationre kapható játék, de rengeteget várt rá a nagyközönség, főleg azok, akik anno a nagyszerű Shadow of the Colossus játékkal is játszottak.

Nem mesélném el a teljes sztorit, de lélekkel és mélységekkel rendelkező játékról van szó. Szerethető és egyéniséggel rendelkező karakterek, szellemi mélységek és csodálatos történet vezet minket a nagyszerű narratívával együtt. Az animáció és látványvilág gyönyörű.

Előzetes:

Seasons after Fall

Azért a szívemnek közelebbi platformon a PC-re is legyen itt valami jó. A Seasons after Fall nem teljesen új játék, de nagyon szép és szórakoztató történetről van szó. Főszereplőjeként egy róka, aki az erdőben bóklászva menti meg a négy évszak elveszett szellemeit.

Nagyon szép játék, melyhez egy jó történet és pár órányi szórakozás is társul. Szívből ajánlom az erdők és rókák szerelmeseinek. Nos és azoknak, akik szeretik az ügyességi platformer/puzzle játékokat.

Előzetes: