Új sorozat: Outlander

Post date: 11-Apr-2014 10:38:08

A nyári szezonban megint újdonság vár ránk, Outlander címen. A sorozat alapját Diana Gabaldon könyvei szolgáltatják, melyek itthon eddig csak a második részig jelentek meg.A könyvtartalmát a sorozat is követi, erről a magyar kiadáson (Outlander - Az Idegen) is olvashatunk:

"1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön...Urunk 1743. évében.

Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet...továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben."

Elsőre talán több mint különösnek tűnhet a történet, ám a könyvek nagy rajongótábora talán ez esetben jót jelezhet.

A könyv és a sorozat főként a hölgyeknek kedvez, hisz a romantikus szál erősen jelen van, mégis a történet ennél továbbmegy, s az uraknak se lehet okuk panaszra.