Támadások a gloucesteri boszorkányok ellen

Post date: 29-May-2017 11:06:46

Kép forrása: Gloucestershire Live

A bolt tulajdonosa, Toni Hunt középen, alkalmazottaival Emily-vel (bal) és Bobbi-val (jobb).

Gloucester, Egyesült Királyság - A híres katedrális melletti okkult bolt boszorkányai állítják, hogy gyűlölet kampány áldozatai lettek, ám a rendőrség semmit se tesz ellene. A „Spellbound” bolt tulajdonosa Toni Hunt és alkalmazottai elmondták, hogy már nevezték őket terroristának, sőt ördögimádónak és halálos fenyegetéseket is kaptak. Ám nem számít hányszor jelentik az eseteket a rendőrségnek, nem veszik őket komolyan a hitük miatt, állítják. A bolt, mely árul voodoo és vámpírbabákat, dísztárgyakat, mint sárkánykoponyát és komolyabb mágikus hozzávalókat is, néhány méterre van a Gloucester Katedrálistól, ami igazán kedvelt és népszerű környéke a városnak. Hunt elmondta, hogy körülbelül két éve célpontjai a gyűlöletnek, de csak nemrég lettek igazán komolyak, mikor megfenyegették őket, hogy felgyújtják a boltjukat, mikor ők is bent vannak. „Számtalanszor jelentettem az ilyen eseteket, de mikor a rendőrség megérkezik, annyit mondanak, hogy az emberek csak a véleményüket fejezik ki,” mondja. „Ha más vallás tagjai vagy csoportja lennénk, ez gyűlölet-bűncselekménynek számítana, és ennek megfelelően kezelnék.” „A boszorkány üldözés nem ért véget évszázadokkal ezelőtt, még mindig kitűnik a 21. században is és mi rendszeresen alanyai is vagyunk. Az elmúlt tizenkét hónapban kifejezetten egy nő vette célba a boltot. Felvettük a biztonsági kamerával, de nem tesznek ellene semmit és a két alkalmazottam fél is tőle.” „Neveztek minket már mindenfélének, Sátán ivadékainak és az ISIS terroristáival tettek egy szintre. Ez teljesen elfogadhatatlan. Van két szeretni való alkalmazottam. Fiatal lányok, akiket rendszeresen zaklatnak és nevetnek ki a hitük miatt vagy ahogy öltöznek. Ez nem helyes, de akárhányszor jelentem, nem tesznek semmit és ez viselkedés folytatódik.

Elfogadom mindenkinek a saját hitét, de nem fogadom el, hogy valakit üldöznek miatta. Úgy gondolom, ha egy mecset vagy egy templom lenne a célpontja, több mindent tennének, de minket nem vesznek komolyan.

Toni elmondta, hogy az az egy személy, aki a legtöbb problémát okozta többször látható volt a bolt előtt, értük imádkozva vagy éppen az alkalmazottakat inzultálva. A bolt ablakait és ajtajait már összekenték mindenféle anyaggal is.

Egy alkalommal, mikor megérkeztünk ragasztószerű anyag volt az egész bolton, a kamerák is felvették, a rendőrségnek is jelentettük, de még mindig nem tettek ellene semmit. Minden napunk azzal kezdődik, hogy na vajon ma mi vár ránk megint.

Csak annyit akarok, hogy a rendőrség felfogja a helyzet súlyosságát. Ez nem csak annyi, hogy valaki azt mondja nem ért egyet a hitünkkel, ez már zaklatás és gyűlölet-bűncselekmény. Zaklatnak minket, tulajdonunkat rongálják és senkit se hallgatnak ki emiatt, így folytatódik.

A gloucesteri rendőrség Matt Puttock őrmestere elmondta, hogy az egyik tisztje, Adams közrendőr már dolgozik a bolttal, hogy megértse a problémát és támogatást nyújtson.

Próbáljuk azonosítani a kamerák felvételei alapján és Adams közrendőr rendszeresen látogatja a bolt tulajdonosait mióta az esetek megtörténtek.

Az őrmestere azt is elmondta, hogy a városi közbiztonságot is bevonták, hogy további támogatást nyújtsanak.

A megyei gyűlölet-bűncselekmény koordinátora, Steph Lawrence közrendőr bátorít mindenkit, aki úgy érzi, hogy ennek áldozata lett, hogy jelentse azt.

Ha bűn történt, mi kivizsgáljuk, és minden bizonyítékot összegyűjtünk, hogy segítse a büntető eljárást.

Forrás: Gloucestershire Live