Szekta tagokat tartóztattak le Romániában

Post date: 05-Oct-2016 13:44:08

Szektába toboroztak lányokat, akiket szexuálisan kihasználtak, éheztettek és fogva tartottak. Az éjféli szexuális szertartások éveken át zajlottak a szerte Székelyföldön, többek közt Nyárádremetén fellelhető „szent házakban” anélkül, hogy a különböző helyi közösségeknek ez feltűnjön.

Szerdán és csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei öt személyt vettek 24 órára őrizetbe: Eusebiu Sebastian Apostolachet, Sinoai Ildikót, Pápai Mártát, Birtalan Villőt és Gothard Veronikát. Az igazgatóság közleménye szerint alapos a gyanú arra vonatkozóan, hogy a nevezettek (Birtalan Villőt leszámítva) egy további, a közleményben K. N. A. monogrammal jelölt gyanúsítottal együtt szervezett bűnözői csoportot hoztak létre és elkövették az ember- és kiskorú-kereskedelem bűntettét.

E.S. Apostolache, a szekta vezetője 2008-ban hozta létre Kör néven futó vallási szervezetét, s a román Szerezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság emberei a múlt héten négy társával együtt letartóztatták a férfit. A vád szerint a férfi nem csak fogva tartotta és éheztette az szektába becsábított lányokat, hanem pénzüket is elvette - mondván, hogy majd abból vesznek nekik ennivalót - illetve este csak szexuális ellenszolgáltatás fejében kaptak vacsorát.

A Körbe bekerült fiatalokat nemcsak szexuálisan használták ki, hanem eltulajdonították a vagyontárgyaikat, pénzüket. Naponta egyszer étkezhettek, legtöbbször túrós tésztát kaptak, éjszakai pedig szexuális rituálékra kényszerítették őket egy szelet ízes kenyérét.

Birtalan Villő 11-12 éves korában került a "szent házba" áldozatként. Apostolachenak sikerült rávennie Villőt, hogy segítsen újabb áldozatokat keríteni.

Az ügyben négy helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek alatt adathordozókat és -tárolókat foglaltak le, számos olyan követ, amit a szertartásoknál használtak, az éjféli szexuális szertartásoknál a fiatal lányok által használt tárgyakat, zacskókat, amelyekben valamennyi fiatal lánynak bele kellett tennie a levágott haját vagy körmét, egy asztalt, amelyet Apostolache arra használt, hogy betűket tegyen rá, majd a kezével egy poharat úgy mozgatott, hogy a betűkből különböző szavak alakuljanak ki, amelyekről azt állította, hogy azok egy „természetfeletti személy”, Csehov 1 üzenetei a fiatal lányokhoz, továbbá lefoglaltak olyan cédulákat, amelyekre ezek az üzenetek voltak írva. Úgy tudjuk, hogy az egyik házkutatás helyszíne, a legtöbbször használt ilyen „szent ház” Nyárádremete központjában, a falu templomától pár száz méterre található.

Vádlottakat előállították a megyei ügyészségen előzetes letartóztatásba vétel elrendelésének javaslatával (Gothard Veronika esetében már elrendelték a bírói felügyeletet). A törvényszéki bírói testület Apostolache esetében elrendelte a 30 napra szóló előzetes letartóztatást, Pápai Márta és Sinoai Ildikó esetében 30 napra szóló házi őrizetet, Birtalan Villő esetében 60 napra szóló bírói felügyeletet.

Ha ilyet tapasztalsz, vagy bárki hasonló csoportot hirdet vagy hoz létre, manipulálja tagjait illetve bármilyen formában kihasználja őket, azonnal értesítsd a rendőrséget. Számuk: 107

Bár a szexuális mágia létező típus, ez NEM tartozik az alá. És minden esetben van más módszer is a varázslatokra. Ne higgy senkinek aki azt mondja, hogy csak szexuális aktus vagy érintkezés útján lehet valamit megcsinálni! A molesztálás és a mágiában járatlanok kihasználása teljességgel elfogadhatatlan és büntetendő cselekedet.

Ha bármikor is kihasználnának bármilyen csoportban vagy kényelmetlenül érzed magad, azonnal lépj ki és ha annyira súlyosak a tetteik értesítsd a megfelelő hatóságot is.

Források:

maszol.ro, szekelyhon.ro, transindex.ro, borsonline.hu