Rövid hírek

Post date: 05-Jan-2017 09:04:38

Victoria, Ausztrália – Robin Fletcher, elítélt szexuális bűnelkövető, ismét könnyített felügyeletért nyújtotta be kérelmét. Fletchert 1998-ban ítélték el két 15 éves lány megerőszakolásáért és prostitúcióra való kényszerítésért. Fletcher azt mondta a lányoknak, hogy ezek a boszorkánysághoz való bevezetéshez szükségesek. Állítását a bírósági meghallgatás alatt is tartotta. Fletcher szerint „hatalmas kulturális félreértésről” van szó és, hogy a „gyakorlatai szimbolikus vallásos jelentéssel bírnak és nem szexuális motivációról”.

A bíróságot (szerencsére) azonban nem győzte meg, 8 év börtönbüntetésre ítélték, majd 2006-tól szigorú felügyelet mellett engedték ki. Fletcher kiengedése óta munkálkodik azon, hogy enyhítse a bíróság rendeletét. 2015 második felében a felügyeletét kiterjesztették 2016. júniusáig.

A bíróság 2017. februárjában fog újra dönteni ennek változtatásairól. Fletcher ügyvédje szerint nem valószínű, hogy vaksága, fogyatékossága és hírhedtsége miatt nem túl valószínű, hogy újra megtenné a régi bűnöket, míg a másik oldal szerint még „a kis kockázat is túl nagy”.

Cosette Paneque, pogány blogger és újságíró az évek során folyamatosan követte az eseményeket és hatásait az ausztráliai pogány közösségben. Egy bejegyzésében azt írja: „Fletcher bűnei pusztító és hosszú távú hatással voltak a pogány közösségre nem csak Victoriában, de egész Ausztráliában. Ez egy seb a pogány közösségnek, ami nem gyógyult meg teljesen, és Fletcher figyelmeztető tanmese lett, egy mumus, ami még mindig óvatosságra inti a pogányokat egymással szemben.

Huntington, Nyugat-Virginia, Egyesült Államok – Az Appalache Pogány Lelkészség (APL) a közelmúltban bejelentette, hogy pogány rabokat segítő munkájuk tovább fog növekedni. Az APL az első pogány lelkészprogram, melyet beengedtek a nyugat-virginiai és ohiói börtönökbe. Donna Donovan, alapító elmondja: „A pogány raboknak mostanáig annyit engedtek meg, hogy hetente egyszer találkozzanak, és két ünnepet ünnepeljenek az évben, de semmiféle vallásos szertartás vagy rituálé nem volt megengedett pogány pap vagy képviselő nélkül."

Most Nyugat-Virginia illetékesei jóváhagyták, hogy az APL megkönnyítse a találkozókat, rítusokat és szertartásokat. A helyzet Ohioban is hasonló, s a szervezet folyamatosan növekszik. Donovan elmondása alapján a lelkészség havonta Nyugat-Virginiában öt, míg Ohioban négy létesítményben segít, beleértve a halálsoron is.

Ezek a rabok, férfiak és nők egyaránt, tudják, hogy hibát követtek el az életükben. Fizetnek a hibáikért. Mégis, ahelyett, hogy tobzódnának az önsajnálatban vagy másokat okolnának jelenlegi helyzetükért, magukat teszik felelőssé és megtesznek mindent, hogy mind testben, elmében és szellemben is növekedjenek, hogy ne követhessék el újra ezeket a hibákat.

Forrás: TWH