Pogány bolt gyűlölet célpontja lett Kanadában

Post date: 03-Mar-2017 19:09:36

Winnipeg, Kanada - Manapság sajnos már egyáltalán nem újdonság ilyet hallani, noha Kanadáról jobb eszmék élnek az emberekben. Dominique Smith kis okkult boltja, az Elemental Book & Curiosity Shop nem először lett célpontja rongálásnak, már több ablakát betörték, rendszeresen leköpik vagy levizelik a boltot. Elmondása szerint rengetegszer tér be olyan is, aki meg akarja téríteni, sátáni szolgának tartja vagy hogy éppen gyerekek feláldozásával vádolja. Maga az üzlet egyáltalán nem kirívó, teljesen ártatlan dolgokat árul, mint növények, füstölők, ásványok, könyvek, tarot kártyák. Bár a környező boltok varázslatos módon nem érintettek ugyanebben a problémában, nem törték be még senki ablakát, vagy vizelték le az ajtót, a rendőrség nem akarja ezt gyűlölet bűncselekménynek hívni, pedig teljesen nyilvánvalóan az. Az "alternatív" vallásokat rendkívül ritkán ismerik el hivatalosan, a winnipegi rendőrség pedig csak vandalizmusként kezeli, pedig a vallások ellen elkövetett bűncselekmények súlyosabb következménnyel járnak.

Sajnos a kanadai média is elég lekezelően beszél az esetről, a boltnak pedig nincs elég bevétele megjavítani az ablakokat, a biztosítása se fedezi a költségeit, melyek egészen 2 ezer dollárig felmehetnek.

Az utcában több kamera is van, a boltnak nincs pénze saját rendszert telepíteni, így csak azokra tudnak hagyatkozni. Smith azt is elmondta, hogy ha ez így folytatódik, akkor 7 év működés után be kell zárnia.

Friss: Az alábbi linken lehet támogatni a boltot.

Források: CBC & Winnipeg Free Press