[Hírek] Összefoglaló

Post date: 20-Jun-2016 22:19:25

Kép: AP Photo/John Raoux

Angyalok a megemlékezésen

    • A Michigan Pogány Ösztöndíj Alap újra kiosztotta az éves ösztöndíját, melyet Pete Ryland Shoda nyert. Az ösztöndíj elnyeréséhez Michigan lakosának, pogánynak (vagy pogány szülők gyerekének) és középiskolásnak kell lenni. Az alapítvány elnöke szerint az ösztöndíj célja, hogy elismerje és bátorítsa a fiatal pogányokat.
    • Raymond Buckland felkavarta a kedélyeket a legutóbbi Facebook posztjában, melyben számos boszorkányt bírált. Az történet egy elég nagy publicitást kapó szexuális erőszakról szólt, melyben az erőszakoló mindössze 6 hónapot kapott (s ez a jó magaviselet miatt még csökkenni is fog), feltételezhetően gazdag háttere és a még mindig meglévő áldozathibáztatás miatt. Az említett boszorkányok összefogtak, hogy elátkozzák ezt az erőszakolót és azokat is, akiknek ők vagy egy barátjuk esett áldozatául. Mr. Buckland az említett boszorkányokról, idézőjelesen beszélt, jelezve, hogy szerinte „nem igazi” boszorkányok. Emellett írta, hogy „a boszorkányok nem átkoznak el embereket és használnak negatív mágiát”, majd degradálóan beszélt azokról, kik részt vettek a fenti akcióban (idézem: „fogadnék, hogy ezeknek az embereknek még annyi erejük sincs, hogy leátkozzák a bőrt a rizspudingról”). A hozzászólások és következmény változatos és megoszló, ám sokan emlékeztették Bucklandet, hogy nem minden boszorkány Wicca (Buckland a Wicca vallás egyik úttörője), s nem követik annak törvényeit, mindazonáltal mindenkinek joga van megvédeni magát.
    • „Angyalok” vigyázták az orlandói lövöldözés áldozatainak megemlékezését. A hírhedt Westboro Baptista Egyház a melegek elleni tiltakozásukat a megemlékezés megzavarására tervezték, mire az orlandói Shakespeare Társaság és Angel Action Network angyaloknak öltöztetett önkénteseket, akik kitakarták lepedőszárnyaikkal a gyűlölködő tömeget az emlékezésről. A Westboro csaknem húsz évvel ezelőtt alakult és nem újdonság az ilyenfajta mérgező hozzáállás tőlük. Több meleg temetésén (és egyéb velük kapcsolatban álló eseményen) vettek részt és tiltakoztak, mondtak gyűlöletes dolgokat az elhunytról, s ünnepelték annak halálát.