Elhunyt Donald Weiser

Post date: 13-Apr-2017 20:42:52

89 évesen floridai otthonában, családja körében elhunyt Donald Weiser, az egyik legrégebbi okkult könyvkiadó és bolt alapítótagja. Donald fiatal korában csatlakozott édesapjához, Samuel Weiserhez, aki megalapította a híres Weiser Antikváriumot, melyből könyvkiadó is lett idővel. A bolt 1926-ban nyitott meg New York városában, és a világ egyik legnagyobb ezoterikus könyvesboltja lett. Olyan vásárlóik voltak, mint Harry Houdini, Karl Germer (Aleister Crowley utódja az OTO-ban), Harry Smith, Alejandro Jodorowsky, Jimmy Page, Patti Smith, Barbara Somerfield, hogy csak néhányat említsünk.

A bolt 70 éve alatt négyszer változtatott helyet, s számtalan okkult ritkaságot adott el, mint például Aleister Crowley dedikált könyveit. Samuel szívrohama után kényszerült visszavonulni, így bátyja, Ben és fia, Donald vették át a helyét.

Kiadóként számtalan ma is híres íróval dolgoztak együtt és adtak ki rendkívül jó könyveket.

2000-ben a kiadót eladták, melynek neve Red Wheel/Weiser lett.

2005-ben Donald visszavonult és Floridába költözött feleségével, Yvonne Paglia-Weiserrel. A visszavonulás ugyan nem tartott sokáig, feleségével és barátjukkal megalapították az Ibis Press-t, ahol már több mint 150 okkult művet adtak ki.

Donald négy gyermeket, hat unokáját, feleségét és nővérét hagyta hátra. A megemlékezés New Yorkban lesz.