[Annwn Halloween Hetek] Utolsó hét - Pénteki ajánló

Post date: 30-Oct-2015 13:47:46

Már csak egy nap!Film: Talán a magyar címe nem éppen a legjobb és nincs igazán közel az eredetihez, de Elvira, a sötét hercegnő (1988) talán az egyik legszórakoztatóbb film, amit Halloweenkor nézhetsz. Eredeti címén Elvira, Mistress of the Dark, inkább a "Sötétség Úrnője" felé hajaz, de üsse kavics, a film ettől még kifejezetten humoros.

Elvira igen ismert Amerikában, de sajnos itthon nincs igazán kultusza. Ó és persze ne tévesszen meg a dekoltázs, Elvira nem csak szép, de okos is.

Elvira a régi horrorfilmeket bemutató késő esti show házigazdája. Miután elveszíti új állását, mert nem hajlandó az új főnökével ágyba bújni, azon próbálkozik, hogy összehozzon egy Las Vegas-i show-t. Minden lenne hozzá, csak valakinek a költségeket is kellene állnia. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy meghal Morgana nénikéje, és Elvira örökli az új-angliai kisvárosban lévő ingatlant.

Könyv: A mai ajánlott könyvből még egy minisorozat is készült, kiváló színészekkel, amit jó szívvel tudok javasolni, ha még esetleg a könyvet nem is forgatnád. A könyv pedig: Susanna Clarke: A hollókirály [Jonathan Strange & Mr Norrell] (2004).

1806-ot írunk. Anglia minden erejét lefoglalja a Napóleonnal vívott háború, a gyakorlati mágia pedig már évszázadok óta feledésbe merült a szigetországban. De az egykoron oly nagyszerű varázslás történelmét kutató tudósok egy napon hirtelen felfedezik, hogy mégis van egy varázsló, aki a gyakorlatban igenis használja a mágiát: a Hurtfew apátságban, a világtól elvonultan élő Mr. Norrell. Amikor felkérik, hogy mutassa be tudását, Mr. Norrell varázslatot bocsát a Yorki katedrálisra, mire a szobrok beszélni és énekelni kezdenek.

A hír villámgyorsan eljut Anglia utolsó szegletébe is. A mágus pletykáktól övezve Londonba utazik, ahol feltámaszt egy gyönyörű, halott fiatalasszonyt, majd a kormány kérésére beavatkozik a háborúba: szellemhajói halálra rémítik a franciákat.

Norrell azonban nem sokáig lesz egyeduralkodó mágus, mert felbukkan a briliáns, fiatal varázsló, Jonathan Strange. A jóképű és vakmerő Strange tökéletes ellentéte az óvatos és körülményes Norrellnek, aki ennek ellenére tanítványául fogadja őt. Strange is bekapcsolódik a franciák ellen vívott háborúba: Wellington Portugáliában harcoló csapatait segíti természetfeletti erejével.

Strange-nek azonban nemcsak a hatalma, hanem az ambíciója is megnő. Mániákusan foglalkozni kezd az angol mágia megteremtőjével, a tizenkettedik század ködébe veszett Hollókirállyal. Strange a király keresése közben egyre veszélyesebb és vakmerőbb varázslatokba kezd, és így nemcsak Norrell-lel való barátságát sodorja veszélybe, hanem mindent, ami fontos számára.

Könyv magyarul: http://bookline.hu/product/home.action?_v=Susanna_Clarke_A_hollokiraly&id=279251&type=22

Sorozat: Kemény dió minden hétre ajánlani valami jót, mikor ilyen kicsi a választék a kapcsolódó sorozatokból. A legismertebbeket felesleges is lenne felsorolni.

Talán az iZombie (2015-) c. sorozatot még annyira nem ismerik itthon, ha pedig mégis, na akkor talán 2 embernek újat mondok. Eredetileg képregény volt a DC Comics kiadásában és immáron a második évadát kezdte el.

Liv, a talán túlzottan is szorgos rezidens végre hagyja magát rábeszélni és elmegy egy hajópartira. Ahol aztán kitör a zombiláz és persze őt is megfertőzik. Addigi élete teljesen megváltozik, vőlegényével szakítania kell, hogy megvédje, s munkáját is átteszi a hullaházba, ahol aztán barátra is lel, az orvosszakértő Ravi személyében. A hullaház táplálékot is szolgál az elhunytak agyaival, ám ennek is van mellékhatása víziók és furcsa viselkedés formájában. Előbbivel pedig később a rendőrség hasznára is lesz.

Előzetes: https://youtu.be/dycMoHn27ao

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt3501584/

Zene: A csend! Halloween estéjére nem is javaslok most mást. Kapcsolj ki és gondold át az évet egy forró tea mellett az oltárodnál.

Háttérképek a hétre: Kattints a képre az oldal megnyitásához.

http://www.goodfon.su/wallpaper/autumn-harvest-still-life-2629.html
http://wallpaperfx.com/nature/autumn/beautiful-leaf-autumn-wallpaper-547.htm
http://123hdwallpapers.com/halloween-scary-castle-pumpkins-moon.html