[Annwn Halloween Hetek] Harmadik hét - Pénteki ajánló

Post date: 23-Oct-2015 14:22:45

Beteg péntek, ám nem lehet pihenni. Íme az eheti ajánló.Film: A Hókusz Pókusz (1993) [Hocus Pocus] c. filmet nem is lehetne kihagyni a Halloween estékből, hisz talán az egyik legkedveltebb boszorkányos film.

Az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nővérek a XX. század végének egyik Halloween éjszakáján újra életre kelnek. A megelevenedett, szeleburdi boszorkányok, Winifred, Sarah és Mary ott folytatják tovább, ahol 300 éve abbahagyták.

Könyv: Az egyelőre trilógiaként szereplő könyvsorozat a Sírkertek királynője [Graveyard Queen] lenne az eheti pénteki ajánló könyve. Amellett, hogy a magyar sorozat cím kifejezetten szép, a könyv is szórakoztató olvasmánya lehet az estéinknek. A legelső kötet az Örök kísértés [The Restorer] nem követi az eredeti címet, ami nagyjából "A helyreállító/restaurátor" néven szerepelhetne, de megegyezhetünk, hogy ez aligha lenne egy megkapó cím. (Plusz pont, hogy kevesebb felirat szerepel a borítón, mint magán az eredeti változaton.)

A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a halottak szellemét. Az élősködő kísértetek azonban soha nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete veszélybe kerülhet. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.

John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.

Magyarul elérhető mind az eddig megjelent három kötet, így trilógiaként szerepel, ám a negyedik kötet "A látogató" [The Visitor] eredetiben is csak 2016-ban jelenik meg.

Sorozat: Rendben, ez egy minisorozat ráadásul egy rajzfilm, de hidd el megéri megnézned. A Túl a kerítésen (2014) [Over the Garden Wall] c. rajzfilm sorozat egy igazán gyönyörű rajzfilm, kicsit bugyuta, de szerethető szereplőkkel, vicces helyzetekkel és érdekes történetekkel. Őszintén, ha idén más rajzfilmet nem is nézel (pedig tudnék még ajánlani!) ezt mindenképpen lesd meg. Nem csupán gyerekeknek élmény.

A Túl a kerítésen két testvér, Wirt és Greg történetét meséli el, akik egy nap eltévednek az időtlen és különös Ismeretlen erdőben. A bölcs öreg Favágó és a zsémbes kék madárka, Beatrice segítségével Wirtnek és Gregnek át kell kelnie a furcsaságokkal teli tájon, hogy hazataláljanak.

Előzetes: https://youtu.be/oAQZB98wewY

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt3718778/

Zene: Bár progresszív metál a műfaj, azért érdemes legalább egy percet rászánni a következő zenekarra azoknak is, akik nem kedvelik ezt a fajta stílust. A londoni Haken zenekartól nehéz egy kedvenc és ajánlott számot választani, nagyon sok jól sikerült darab van. Zseniálisan tehetséges banda.

Az ajánlott szám a Pareidolia, ha az univerzumnak lenne filmzenéje, ez lenne az egyik szám az albumon: https://youtu.be/kr_gROZmTtA

Háttérképek a hétre: Kattints a képre az oldal megnyitásához.

http://www.mrwallpaper.com/anime-autumn-scenery-wallpaper/
http://7-themes.com/6872139-autumn-wallpaper.html
http://www.goodfon.su/wallpaper/nature-forest-park-trees-1858.html