2018. Halloween Hetek Második hét

Post date: 11-Oct-2018 20:06:20

Szórakozás

A következő sorozatot felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlanám. Kedves történet mitológiai lényekkel, szép látványvilággal és tanulsággal. Kifejezetten kellemes kikapcsolódás minden korosztálynak.

Háttérkép

Ajánlott könyv

Kicsit ugyan régebbi könyvről van szó, de az HBO-n a könyv alapján készült sorozat miatt most újra előtérbe került.

Diana Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész - aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől - az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra.

A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története.

Ajánlott meglepetés magunknak

Azt hiszem ehhez kell fűznöm a legkevesebb magyarázatot. Ezt a csodaszép paklit Mark Evans készítette Ellen Dugan híres író-boszorkány segítségével.

Ára: Kb. 7200 Ft (most akcióban)