Főoldal‎ > ‎Hírek‎ > ‎

Meghalt Gavin Frost

Salem Sionnach, 2016. szept. 13. 18:19   [ 2018. máj. 13. 5:28 frissítve ]
Szeptember tizenegyedikén, vasárnap Jo Frost, Gavin Frost lánya bejelentette édesapja halálát.

Gavin, feleségével Yvonne-nal nagy népszerűségnek örvendő Wicca tanítók és írók voltak. 1968-ban alapították a Wicca Templomot és Iskolát, s azóta számtalan könyvet és videót készítettek a témában.

1930-ban született Angliában, ahol doktori címet szerzet matematika és fizika szakon. Légi közlekedésben és hadászatban dolgozó mérnök volt. A boszorkánysággal 1951-ben ismerkedett meg, amikor egy cornwalli kovenbe avatták be. Munkájának köszönhetően számtalan helyre el is jutott, ahol gyakran a hely (okkult és pogány) történelmét tanulmányozta.

Életében vitatott figura volt, sokszor állt szembe másokkal és munkájukkal, illetve tanításait is gyakran visszakozás fogadta.

Egy pogány esemény alatt kellett Gavint kórházba szállítani, ahol a doktorok szakadást észleltek a bélrendszerén. Az operációt szeptember utolsó hetére időzítették, ám az állapota romlott, belső fertőzés lépett fel, ami nagy fájdalommal is járt. Szeptember ötödikén a sürgősségire szállították, ahol már csak fájdalmát tudták enyhíteni.

Nyolcvanhatodik születésnapja előtt két hónappal, vasárnap hunyt el.