Főoldal‎ > ‎Hírek‎ > ‎

A rejtélyes észak-karolinai könyvlopás

Salem Sionnach, 2015. szept. 17. 6:29   [ 2016. jan. 3. 12:45 frissítve ]
Egyesült Államok, Észak-Karolina, Dillsboro - Giovanna Sforza, hosszú utazás után elment a csomagjaiért a postára. Ám már akkor látta, hogy valami nem stimmel velük.

Nyolc dobozból hat borzalmasan sérült volt. Fel voltak tépve az oldalukon és a tartalmukat kivették majd visszatették és újra leragasztották a postán. Amikor megkaptam a dobozokat, akkor még mindig oldalak voltak felnyitva.” – mondta Sforza.

Sforza képei a baptista énekeskönyvről és a megrongált dobozok egyikéről.
Amikor felbontotta a dobozt, hogy megnézze a tartalmát, észrevette, hogy nagyjából 20 könyv hiányzik, mind pogány témával foglalkozott. Ami még érdekesebb, hogy baptista énekeskönyveket tettek a helyükre.

Sforza több mint egy évig Arizonában volt látogatóban édesanyjánál. Miután vissza akart térni, több tárgyra tett szert, mint ami az autójában elfért volna, így a postán adta fel könyveit. A postai hivatalnok azt ajánlotta, hogy vegyen dobozokat, majd adja fel a USPS könyvszállítási díjával. Sforza követte az útmutatást, biztosította a dobozokat 300 dollárra, majd feladta őket. Ezután visszatért Észak-Karolinába.

Amikor megérkezett, Sforza elment felvenni a csomagokat a helyi postán. Azok megrongálódtak, melyet jelzett is a hivatalnoknak. Rögtön képeket is készített amikor átvette. Később hazavitte, hogy felnyissa őket.

A tartalmát meglátva, hogy eltűntek a pogány könyvei, illetve baptista énekeskönyvek kerültek bele, felhívta a postát, hogy jelentse a lopást.

Sforza szerint a lopást kizárólag postai dolgozók tehették. Nem érti hogyan történhetett, mikor elméletben mindenhol kamerákkal figyelik ezeket a helyeket. Azon is meglepődött, hogy egy hivatalos személy kockáztatna 5 ezer dolláros büntetést, emellett 5 évet a börtönben (más csomagjainak és leveleinek engedély nélküli felbontása, levéltitok megsértése bűncselekmény - Magyarországon is -), pusztán azért, hogy bizonyítson valamit.

A posta nem sok segítséget adott, elmondása szerint a hivatalnok nem törődött a problémájával, nem is lepődtek meg, még csak nem is sajnálták vagy háborodtak fel. Azt javasolták, hogy töltsön ki egy kárigényt az interneten, ennél többet úgysem tehet.

Sforza kitöltötte a nyomtatványt és további feljelentést tervez.

Forrás: The Wild Hunt