Főoldal‎ > ‎Hírek‎ > ‎

[Annwn Halloween Hetek] Második hét - Pénteki ajánló

Salem Sionnach, 2015. okt. 16. 8:55   [ 2016. jan. 3. 12:46 frissítve ]
Film
: Bűvölet (1997) [The Craft] az örök klasszikus. A mai napig kapok kérdéseket a filmmel kapcsolatban, s ámbár előrejelzem, hogy nem egészen így működnek a dolgok, érdemes megnézni, kifejezetten szórakoztató.

Előzetes: https://youtu.be/oa-fbQ7SbyM
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0115963/

Könyv: Rengeteg jó könyv jelent már meg, bár sajnos ritkán fordítanak magyarra belőlük. Nehéz is volt találni olyat, amit igazán szívesen ajánlanék. Amit kiválasztottam elvileg horror kategória, de azt hiszem, a fiatalok mégis élvezhetik (illetve azért az idősebbek is).

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna [Anna Dressed in Blood] az Anna sorozat első része. Sajnos a borítót a magyar változaton megváltoztatták, legalábbis annyira, hogy az angol változat után kellemetlennek tűnjön (tiltakozásként az angol borítót teszem ki!).
Az eredeti kiadás 2011 októberében jelent meg, itthon 2012-ben készült el a fordítás a Geopen Kiadónál.

A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl. Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamája és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában.

Magyarul: Bookline http://bookline.hu/product/home.action?_v=Kendare_Blake_Verbe_oltozott_Anna&id=10246&type=250

Második része a Rémálmok lánya [Girl of Nightmares] is kapható magyarul.

Sorozat: A következő ajánlatom eredetileg könyv sorozat formájában létezett, melynek írója Kellley Armstrong. A könyvek magyarul (még) nem jelentek meg, de az írónő nem ismeretlen itthon a Sötét erő trilógiája miatt sem. Az ajánlott sorozat tehát a kanadai Bitten, amit inkább felnőtteknek ajánlanék.

Elena Michaels, mikor elhagyta Stonehavent, úgy hitte hátra hagyja a természetfeletti világot. Ám egy nap a falkavezérétől egy rejtélyes telefonhívást kap, hogy térjen vissza régi életéhez, a vérfarkasok közé.

A sorozat harmadik évada már készül.

Előzetes: https://youtu.be/tUQ_ZXjzkiQ
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt2365946/

Zene: Noha a dán folk metál banda, Vanir, nem egészen kötődik a Halloweenhez, de nem is akarok mindenkit elárasztani csupa töklámpásról és zombiról szóló dallal.

Ajánlott szám: Sons of the North - https://www.youtube.com/watch?v=jrl7Xgx7EVI

Háttérképek a hétre: Kattints a képre az oldal megnyitásához.

http://wallpaperfx.com/nature/autumn/maple-in-autumn-wallpaper-3470.htm
http://alpha.wallhaven.cc/wallpaper/254761
http://www.goodfon.su/wallpaper/autumn-forest-osen-les-tuman.html