Főoldal‎ > ‎Hírek‎ > ‎

[Annwn Halloween Hetek] Első hét - Pénteki ajánló

Salem Sionnach, 2015. okt. 9. 6:54   [ 2016. jan. 3. 12:47 frissítve ]
Megint csak Halloween Hetek. Szerdánként ugye varázslatok, ételek és némi dekoráció az ünnepre, péntekenként pedig ajánló, hogy a szórakozás se maradjon ki.

Vágjunk is bele.

Film: Adsz vagy kapsz (2007) [Trick ’r Treat]. Az utóbbi idők nem termeltek túl sok nézhető horrort, ám ez a film szerencsére egészen jól sikerült. Természetesen kizárólag felnőtteknek.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wUqsXvBAqRY

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0862856/

Könyv: Jim Butcher Dresden akták [Dresden files] sorozata. Sajnos a sorozat első része jelent meg csak magyarul, pedig egy valódi gyöngyszemről van szó.

A könyv Harry Dresden a modern idők varázslójának ügyeiről szól, aki nem mellesleg magánnyomozó is. Dresden nem egy tipikus hős karakter, s a könyvek némi horror elemet is tartalmaznak, de már 16 éven felüliek is bátran olvashatják.

Pluszként megjegyzem, hogy sokszor a mágia törvényeiről és természetéről is beszél, s azok a mondatok fejen is találják a szöget. Kiváló könyv.

Első rész magyarul: http://bookline.hu/product/home.action?_v=Jim_Butcher_Pusztito_vihar&id=108518&type=22

Angol könyvek: http://www.bookdepository.com/search/advanced?searchSeries=14835

Sorozat:
Constantine (2014-2015) neve talán ismerős lehet a Keanu Reeves film miatt, noha mindkettő egy képregényből készült, a sorozat talán akkurátusabb képet ad. (Persze a film minősége is hasonlóan kiváló.) Sajnos csak egy évad készült, a jó sorozatok szokás szerint el is tűnnek, de mindenképpen megéri megnézni.

John Constantine démonvadász és „mestere” az okkult tudományoknak. S bár múltja a mai napig kísérti, a jelenben az ártatlanokat védi a démonoktól és egyéb sötét entitásoktól.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vtbinTXw9-s

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt3489184/

Zene: Dead Man’s Bones zenekar talán nem a legismertebb zenekar, bár egyik tagja, Ryan Gosling igen nagy népszerűségre tett szert színészi játékával (és külsejével). 2008-ban alakultak, műfaját elég nehéz behatárolni általában az indie és a gothic rock kategóriájába teszik. A szövegek a New Orleans-i voodoo hangulatát idézik, némi különös romantikával.

Ajánlott szám: My Body's A Zombie For You: https://www.youtube.com/watch?v=2csLfBAGpPM

Háttérképek a hétre: Kattints a képre az oldal megnyitásához.

http://wallpaperfx.com/holidays/halloween/big-pumpkins-wallpaper-10469.htm
http://wallpaperfx.com/nature/autumn/white-autumn-night-wallpaper-8014.htm
http://alpha.wallhaven.cc/wallpaper/264726