Kristálygömb 2 milliárdért

Salem Sionnach, 2017. jan. 27. 11:05


A 2014-es próbálkozás után újra előkerült a 2 milliárdos kristálygömb a Vatera oldalán.

A "grandiózus" és "bizonyítottan működő" kristálygömbről nem derül ki, hogy tulajdonosa miért is akar megválni tőle, de a leírás alapján "hasznosabbra nem is költhetnénk el a pénzt". Bár egy átlag kristálygömb, mérettől és anyagtól függően 1-50 ezer forint. 

Az eladó 2014-ben még egy másik kiváló ajánlattal is rendelkezett, még hozzá egy "hatszázezer-kilencmillió (sic!) éves állkapoccsal". A helyes kifejezés erre 600 milliárd 9 millió év lenne. Erről az időről nagyon sokat beszélhetnénk ám. Ha tudnánk valamit is. Mert ez még akkor volt, mikor még a bolygónk még csak nem is létezett. A bolygónk kb. 4,5 milliárd éves. 

Ugyanezen aukció ebben az évben már 600 ezer évre csökkent.

Sok kérdést vet fel a gömb is, minthogy ha ennyire jó, akkor miért nem ő használja, hisz többet kereshetne vele. Azt hiszem nekünk mugliknak ez örök rejtély marad, kivételesen megtartom a 2 milliárd forintomat. 


Rövid hírek

Salem Sionnach, 2017. jan. 5. 1:04   [ 2017. jan. 5. 1:06 frissítve ]

Victoria, Ausztrália – Robin Fletcher, elítélt szexuális bűnelkövető, ismét könnyített felügyeletért nyújtotta be kérelmét. Fletchert 1998-ban ítélték el két 15 éves lány megerőszakolásáért és prostitúcióra való kényszerítésért. Fletcher azt mondta a lányoknak, hogy ezek a boszorkánysághoz való bevezetéshez szükségesek. Állítását a bírósági meghallgatás alatt is tartotta. Fletcher szerint „hatalmas kulturális félreértésről” van szó és, hogy a „gyakorlatai szimbolikus vallásos jelentéssel bírnak és nem szexuális motivációról”.

A bíróságot (szerencsére) azonban nem győzte meg, 8 év börtönbüntetésre ítélték, majd 2006-tól szigorú felügyelet mellett engedték ki. Fletcher kiengedése óta munkálkodik azon, hogy enyhítse a bíróság rendeletét. 2015 második felében a felügyeletét kiterjesztették 2016. júniusáig.

A bíróság 2017. februárjában fog újra dönteni ennek változtatásairól. Fletcher ügyvédje szerint nem valószínű, hogy vaksága, fogyatékossága és hírhedtsége miatt nem túl valószínű, hogy újra megtenné a régi bűnöket, míg a másik oldal szerint még „a kis kockázat is túl nagy”.

Cosette Paneque, pogány blogger és újságíró az évek során folyamatosan követte az eseményeket és hatásait az ausztráliai pogány közösségben. Egy bejegyzésében azt írja: „Fletcher bűnei pusztító és hosszú távú hatással voltak a pogány közösségre nem csak Victoriában, de egész Ausztráliában. Ez egy seb a pogány közösségnek, ami nem gyógyult meg teljesen, és Fletcher figyelmeztető tanmese lett, egy mumus, ami még mindig óvatosságra inti a pogányokat egymással szemben.

Huntington, Nyugat-Virginia, Egyesült Államok – Az Appalache Pogány Lelkészség (APL) a közelmúltban bejelentette, hogy pogány rabokat segítő munkájuk tovább fog növekedni. Az APL az első pogány lelkészprogram, melyet beengedtek a nyugat-virginiai és ohiói börtönökbe. Donna Donovan, alapító elmondja: „A pogány raboknak mostanáig annyit engedtek meg, hogy hetente egyszer találkozzanak, és két ünnepet ünnepeljenek az évben, de semmiféle vallásos szertartás vagy rituálé nem volt megengedett pogány pap vagy képviselő nélkül."

Most Nyugat-Virginia illetékesei jóváhagyták, hogy az APL megkönnyítse a találkozókat, rítusokat és szertartásokat. A helyzet Ohioban is hasonló, s a szervezet folyamatosan növekszik. Donovan elmondása alapján a lelkészség havonta Nyugat-Virginiában öt, míg Ohioban négy létesítményben segít, beleértve a halálsoron is.

Ezek a rabok, férfiak és nők egyaránt, tudják, hogy hibát követtek el az életükben. Fizetnek a hibáikért. Mégis, ahelyett, hogy tobzódnának az önsajnálatban vagy másokat okolnának jelenlegi helyzetükért, magukat teszik felelőssé és megtesznek mindent, hogy mind testben, elmében és szellemben is növekedjenek, hogy ne követhessék el újra ezeket a hibákat.


Forrás: TWH

Yule ajándékok

Salem Sionnach, 2016. dec. 7. 8:27

Ha mást nem is, idén azért összegyűjtöttem pár ajándékötletet a fa alá. Talán magadnak, talán másnak. És persze az ünnepek után is elérhetőek. 


Árnyak Könyve színező

Tavaly igen nagy sikere volt a színező ajánlásomnak, idén pedig kiadták ezt. Attól függetlenül, hogy melyik ösvényhez is tartozik, azt hiszem sokan élveznék és inspirálná őket a könyv.

Ára: ~4900 Ft

Megrendelheted itt (ingyenes szállítás): 


Itt több képet is találhatsz:Wardruna - Ragnarök album

A zenekar harmadik, egyben befejező albuma a Runajold trilógiájuknak. Főként az északi mitológiából, spiritualizmusból merítenek. 

Ár: ~4700 Ft

Megrendelheted oldalukon:Mjöllnir pénztárca

Természetesen nem a külsőség a legfontosabb a világon, de mindenki szereti körbevenni magát a szeretett szimbólumaikkal, számukra fontos jelképekkel. Ára talán nem a legalacsonyabb, de kézzel készített bőr pénztárcáról van szó.

Ár: ~14500 Ft

Megrendelheted itt:

Könyv: Tüskék és rózsák udvara - Sarah J. Maas

A magyar fordításról sokat nem tudok mondani, de angolul nekem igen megtetszett ez a könyv(sorozat). Az első kötettel kezdem az ajánást (hol is kezdeném...), de igazán a második rész volt az, ami igazán tetszett. Az elsőt se kell persze elégetni, izgalmas olvasmány az is, ám csupán árnyéka a második könyvnek. A második részt még nem adták ki itthon, de érdemes lesz kivárni mindenkinek. A könyv fiatal felnőtteknek szóló fantasy, s nagyon fiatal olvasóknak nem is adnám (már ha ajándékoznád) bizonyos tartalmak miatt (igen erotika, de sok más talán nem gyereknek való téma is van benne). 

Megjegyezném azt is, hogy örülök, hogy a kiadó nem változtat az eredeti borítón. Már csak ezért megbocsátom a Könyvmolyképzőnek az Alkonyat könyvek kiadását. 

Ára: (eredetileg) 3500 Ft (most akciósan) 2900 Ft

Megrendelheted itt:
Moziest: Dr. Strange

Itthon ugyan nem olvasták olyan sokan a képregényeket, de talán nem is baj, hisz anélkül is élvezhető Dr. Strange története. Ha olvastad is a képregényt, akkor is élvezheted, ugyan azért nem tökéletes ebből a szempontból, de meg lehet érteni, hisz valahogy át kellett formálni a mozivászonra is.

Azért is ajánlanám, mert a mondanivalójára mindenképpen figyelni kell a történetnek. Elhangzanak olyan mondatok, melyeket az itteni spirituális mumusok jobban megértenek, mint az átlagnézők. A képregény tele is van ezekkel, sőt tiszta szívvel ajánlom mellé. Érdemes egy estét eltölteni vele a moziban vagy otthon.

Én ugyan Dr. Strange-hez valamivel karizmatikusabb, szeretnivaló s*ggfejet képzeltem el (már bocsánat, de csak így lehet leírni), de Cumberbatch jó színész és az alakítása se rossz a filmben.

Remélhetőleg a jövőben lesz folytatása.

Mozi információk itt:Játékok:

Bár nem egészen az oldalhoz tartoznak, azért remek inspiráció és öröm források. Sokan kritizálják, ha egy ilyen oldal felhozza a szórakozás bármilyen formáját, de talán ők is megkönnyebbülnének, ha legalább az ünnepekre kivennék azt a bizonyos uborkát a hátsójukból.


The Last Guardian

Sajnos csak Playstationre kapható játék, de rengeteget várt rá a nagyközönség, főleg azok, akik anno a nagyszerű Shadow of the Colossus játékkal is játszottak.

Nem mesélném el a teljes sztorit, de lélekkel és mélységekkel rendelkező játékról van szó. Szerethető és egyéniséggel rendelkező karakterek, szellemi mélységek és csodálatos történet vezet minket a nagyszerű narratívával együtt. Az animáció és látványvilág gyönyörű. 

Előzetes: 
Seasons after Fall

Azért a szívemnek közelebbi platformon a PC-re is legyen itt valami jó. A Seasons after Fall nem teljesen új játék, de nagyon szép és szórakoztató történetről van szó. Főszereplőjeként egy róka, aki az erdőben bóklászva menti meg a négy évszak elveszett szellemeit. 

Nagyon szép játék, melyhez egy jó történet és pár órányi szórakozás is társul. Szívből ajánlom az erdők és rókák szerelmeseinek. Nos és azoknak, akik szeretik az ügyességi platformer/puzzle játékokat. 

Előzetes: 


Szuperhold közeleg

Salem Sionnach, 2016. nov. 11. 14:10   [ 2016. nov. 11. 14:12 frissítve ]

Most hétvégén olyan szuperhold jön el, amekkorát 1948 óta nem tapasztalhattunk.

A szuperhold 4-6 alkalommal történik évente, mikor a telihold legközelebb van a Földhöz. A Hold pályája egy ellipszis, tehát nem tökéletes kör, így van alkalma tehát távolodni és közeledni a bolygónkhoz. Ám a földközeli pontja minden keringéskor változik, mert hatással van rá a Nap gravitációja is.

A legtávolabbi pontja átlagban 384400 km, míg a legközelebbi átlagban 357000-370000 km között van. Néha a földközeli pont egészen 357000 km alá esik, pont mint most hétfőn.

A mostani esetben a földközeli pont 356511 km, s 14%-al nagyobb és 30%-al fényesebb lesz. A Hold nem lesz ilyen közel 2034 novemberéig. A Hold (nov.14.) 14 óra 52 perckor lesz teljes, de vasárnap és hétfő este is igen nagy lesz.

Érdemes ilyenkor feltölteni az ásványaitokat, Holdmágiához folyamodni, illetve akár ti is feltöltődhettek a Természet ezen szépsége alatt. Semmiképpen se hagyjátok ki, nézzetek fel az égre ezen időszakban!

Halloween Hetek 4.

Salem Sionnach, 2016. okt. 28. 10:06

Mentés
Az utolsó héthez érkeztünk, de még a nagy nap előtt írok is egy pár sort még a Főoldalon. Ám előtte tudjuk le ezt a hetet is.

Most egy régóta tervezett tárgyról írtam. Magam "Kísértettároló" néven illettem, noha nem túl költői, talán egy nap eszembe is jut egy szebb kifejezés. Ám most a tárgy ami érdekesebb. Aki több időt szeretne invesztálni a nekromanciába, annak nagy segítség lehet ez, de összetevőit megváltoztatva nem csak a kísértetek, de szellemek (ugye tudjuk nem ugyanaz a kettő) esetén is ugyanilyen célra lehet használni.


Heti források:
Szerdai történet: link

Halloween hetek 3.

Salem Sionnach, 2016. okt. 21. 8:22

Ez bár nem varázslat, de réges-rég pótolnom kellett volna, így pénteki tartalomnak: Samhain - Oltár és szentélyek. Kis segítség azoknak, akik nem tudják kit szólítsanak ösvényükön, hol kezdjék, mit szerezzenek be az oltárra vagy mit ajánljanak fel.

Hétfői kép: https://goo.gl/IkzE1q) & fotós: https://goo.gl/7ZcYQn
Szerdai történet eredetije: link

Halloween Hetek 2.

Salem Sionnach, 2016. okt. 14. 12:57

Még időben! A mai rítus egy újabb társalgás a holtakkal, mely több felkészülést igényel és gyakorlott elmét, de kezdőknek se oly nehéz végrehajtani.

Heti források:
Hétfői nyugalom: link
Szerdai történet: link

Halloween Hetek 1.

Salem Sionnach, 2016. okt. 7. 10:34

A héten nézegettünk csodaszép erdőt, majd borzongtunk egy kicsit, tehát mára csak a varázslat maradt!

Na jó, ha nem is egészen varázslat, írtam a kísértetekkel és szellemekkel való munkáról, azon belül is pár növényről és receptjeikről, mely ilyenkor nagy segítségedre lehet. A következő hónapok kiválóak a nekromanciára, de általánosságban a szellemekkel és kísértetekkel való varázslatokra és rítusokra.
A heti források:
Hétfői nyugalom: link
Eredeti és változatlan szerdai borzongás: link

Szekta tagokat tartóztattak le Romániában

Salem Sionnach, 2016. okt. 5. 6:44

Szektába toboroztak lányokat, akiket szexuálisan kihasználtak, éheztettek és fogva tartottak. Az éjféli szexuális szertartások éveken át zajlottak a szerte Székelyföldön, többek közt Nyárádremetén fellelhető „szent házakban” anélkül, hogy a különböző helyi közösségeknek ez feltűnjön.

Szerdán és csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei öt személyt vettek 24 órára őrizetbe: Eusebiu Sebastian Apostolachet, Sinoai Ildikót, Pápai Mártát, Birtalan Villőt és Gothard Veronikát. Az igazgatóság közleménye szerint alapos a gyanú arra vonatkozóan, hogy a nevezettek (Birtalan Villőt leszámítva) egy további, a közleményben K. N. A. monogrammal jelölt gyanúsítottal együtt szervezett bűnözői csoportot hoztak létre és elkövették az ember- és kiskorú-kereskedelem bűntettét.

E.S. Apostolache, a szekta vezetője 2008-ban hozta létre Kör néven futó vallási szervezetét, s a román Szerezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság emberei a múlt héten négy társával együtt letartóztatták a férfit. A vád szerint a férfi nem csak fogva tartotta és éheztette az szektába becsábított lányokat, hanem pénzüket is elvette - mondván, hogy majd abból vesznek nekik ennivalót - illetve este csak szexuális ellenszolgáltatás fejében kaptak vacsorát.

A Körbe bekerült fiatalokat nemcsak szexuálisan használták ki, hanem eltulajdonították a vagyontárgyaikat, pénzüket. Naponta egyszer étkezhettek, legtöbbször túrós tésztát kaptak, éjszakai pedig szexuális rituálékra kényszerítették őket egy szelet ízes kenyérét. 

Birtalan Villő 11-12 éves korában került a "szent házba" áldozatként. Apostolachenak sikerült rávennie Villőt, hogy segítsen újabb áldozatokat keríteni. 

Az ügyben négy helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek alatt adathordozókat és -tárolókat foglaltak le, számos olyan követ, amit a szertartásoknál használtak, az éjféli szexuális szertartásoknál a fiatal lányok által használt tárgyakat, zacskókat, amelyekben valamennyi fiatal lánynak bele kellett tennie a levágott haját vagy körmét, egy asztalt, amelyet Apostolache arra használt, hogy betűket tegyen rá, majd a kezével egy poharat úgy mozgatott, hogy a betűkből különböző szavak alakuljanak ki, amelyekről azt állította, hogy azok egy „természetfeletti személy”, Csehov 1 üzenetei a fiatal lányokhoz, továbbá lefoglaltak olyan cédulákat, amelyekre ezek az üzenetek voltak írva. Úgy tudjuk, hogy az egyik házkutatás helyszíne, a legtöbbször használt ilyen „szent ház” Nyárádremete központjában, a falu templomától pár száz méterre található.

Vádlottakat előállították a megyei ügyészségen előzetes letartóztatásba vétel elrendelésének javaslatával (Gothard Veronika esetében már elrendelték a bírói felügyeletet). A törvényszéki bírói testület Apostolache esetében elrendelte a 30 napra szóló előzetes letartóztatást, Pápai Márta és Sinoai Ildikó esetében 30 napra szóló házi őrizetet, Birtalan Villő esetében 60 napra szóló bírói felügyeletet.


Ha ilyet tapasztalsz, vagy bárki hasonló csoportot hirdet vagy hoz létre, manipulálja tagjait illetve bármilyen formában kihasználja őket, azonnal értesítsd a rendőrséget. Számuk: 107

Bár a szexuális mágia létező típus, ez NEM tartozik az alá. És minden esetben van más módszer is a varázslatokra. Ne higgy senkinek aki azt mondja, hogy csak szexuális aktus vagy érintkezés útján lehet valamit megcsinálni! A molesztálás és a mágiában járatlanok kihasználása teljességgel elfogadhatatlan és büntetendő cselekedet.

Ha bármikor is kihasználnának bármilyen csoportban vagy kényelmetlenül érzed magad, azonnal lépj ki és ha annyira súlyosak a tetteik értesítsd a megfelelő hatóságot is.


Források:
maszol.ro, szekelyhon.ro, transindex.ro, borsonline.hu

Meghalt Gavin Frost

Salem Sionnach, 2016. szept. 13. 18:19

Szeptember tizenegyedikén, vasárnap Jo Frost, Gavin Frost lánya bejelentette édesapja halálát.

Gavin, feleségével Yvonne-nal nagy népszerűségnek örvendő Wicca tanítók és írók voltak. 1968-ban alapították a Wicca Templomot és Iskolát, s azóta számtalan könyvet és videót készítettek a témában.

1930-ban született Angliában, ahol doktori címet szerzet matematika és fizika szakon. Légi közlekedésben és hadászatban dolgozó mérnök volt. A boszorkánysággal 1951-ben ismerkedett meg, amikor egy cornwalli kovenbe avatták be. Munkájának köszönhetően számtalan helyre el is jutott, ahol gyakran a hely (okkult és pogány) történelmét tanulmányozta.

Életében vitatott figura volt, sokszor állt szembe másokkal és munkájukkal, illetve tanításait is gyakran visszakozás fogadta.

Egy pogány esemény alatt kellett Gavint kórházba szállítani, ahol a doktorok szakadást észleltek a bélrendszerén. Az operációt szeptember utolsó hetére időzítették, ám az állapota romlott, belső fertőzés lépett fel, ami nagy fájdalommal is járt. Szeptember ötödikén a sürgősségire szállították, ahol már csak fájdalmát tudták enyhíteni.

Nyolcvanhatodik születésnapja előtt két hónappal, vasárnap hunyt el.

1-10 of 55