Elhunyt Rosemary Ellen Guiley

Salem Sionnach, 2019. júl. 22. 14:06   [ 2019. júl. 22. 14:07 frissítve ]


Július 18-án tragikus hirtelenséggel elhunyt az amerikai írónő, Rosemary Ellen Guiley.

Guiley több mint 65 könyvet írt a paranormális, okkult, boszorkányság, számtalan mágikus lény és spiritualitás témaköreiben. Írói tevékenysége mellett rádiós műsorvezető, hipnotizőr és paranormális kutató is volt. Könyvei világszerte sikeresek voltak, enciklopédiáit több nyelvre is lefordították.

Munkájával rendkívül sokat adott a mágikus közösségnek, s hitt abban, hogy bárki elérhet pszichikus képességeket, ha tanul és dolgozik is vele.

Rosemary 69 éves volt. Nyugodjon békében.

Elhunyt Edain McCoy amerikai írónő és boszorkány

Salem Sionnach, 2019. márc. 21. 13:36   [ 2019. márc. 21. 13:37 frissítve ]A mai napon elhunyt Edain McCoy amerikai írónő és boszorkány, sokunk mindig melegszívű barátja.

Edain nem oly rég influenzával került kórházba, mely végül olyan súlyosan legyengítette, hogy ma, március 21-én elhunyt.

Edain 1981-ben avatta fel önmagát boszorkányként, majd elismert papnője lett számos csoportnak és hagyománynak. Haláláig az ír boszorkányság útját járta, s Brighid papnője volt. Könyvei számos újoncot, haladót segítettek. Magyarul "Boszorkányság mesterfokon" c. könyve is megjelent.

Rengeteg könyvet írt a boszorkányság számos témájában, tündérektől kezdve a keltákon át, a Hold varázslatokig.

Halála mindannyiunkat sokként ért, nagyszerű embert veszítettünk el.

Nyugodjon békében.


Március 10-én elhunyt Raven Grimassi

Salem Sionnach, 2019. márc. 21. 12:53   [ 2019. márc. 21. 12:54 frissítve ]


Raven Grimassi, pogány írónk március 10-én elvesztette a harcot a hasnyálmirigy rákkal szemben.

Raven 1951-ben született Gary Charles Erbe néven. A Grimassi nevet később vette fel, hogy megóvja családját és magánéletüket.

Rendkívül termékeny író volt, 1981-től egészen 2016-ig dolgozott. Betegségét 2016-ban diagnosztizálták, s 1-3 hónapot adtak neki, ám 2017-ben reménnyel telve írta, hogy a kemoterápia sikeres volt és nem találtak nyomokat tumorra és a vérképe is rendben volt.

Sajnos a rák visszatért és márciusban felesége, Stephanie Ann Zarrabi jelentette be a Facebook-on, hogy Raven eltávozott közülünk.

Könyveit, legyen bármilyen témában, ajánlani tudom. Emléke munkájában és bennünk örökké élni fog.

Vasárnap elhunyt TipToe Chick

Salem Sionnach, 2018. nov. 2. 8:37   [ 2018. nov. 2. 8:39 frissítve ]


Múlt vasárnap, amerikai idő szerint október 28-án éjjel elhunyt közösségünk igencsak ismert tagja, TipToe Chick, azaz Dolores D. Chapman.

TipToe sokunk első Youtubere volt, akinek pozitív személyisége mindenkit megragadott. Dee, ahogy sokan ismertük, magánéletben is ugyanolyan őszinte, közvetlen, kedves és sokat mosolygó barát volt. Mindig volt egy jó szava hozzád, ha felkerested.

Csatornáját több, mint tíz éve kezdte, főként Wicca témakörben, ám minden kezdő, haladó boszorkány számára hasznos volt a segítsége. Találhattál videót a gyógynövényekről, elemekről, érzelmekről, vallásról, mágikus otthonról és családról. Köszöntése, "Hey Tubies!" fülünkben még mindig visszacseng.

Dee Port Townsendnél hajtott kocsijával egy oszlopnak. Szemtanúk szerint a harminc mérföldes körzetben legalább kilencvennel ment.

Utasát kórházba szállították, míg Dee a helyszínen meghalt. Drog és alkohol jelenlétét kizárták, s bár előzőleg esett, nem tudni, hogy mennyire volt nedves az út a baleset idején.

Többet a baleset körülményeiről sajnos nem tudni.

TipToe Chick, Dolores D. Chapman 38 éves volt, három gyermeket hagyott hátra.

2018. Halloween Hetek Harmadik hét

Salem Sionnach, 2018. okt. 20. 11:39

Szórakozás

Ha már előző héten ajánlottam a könyvet, most a sorozatot is elővenném. A sorozat - pár rész alapján ítélve - igen igényes, a színészek profik.HáttérképAjánlott könyv Youtube csatornák

Kivételesen most könyv helyett forrásokat ajánlanék, hisz rengetegen kérdeztek róluk. Minden leírás nélkül, lapozzátok át a csatornákat és lessetek bele a videókba. Néhány wicca, de legtöbb általános boszorkányságban is használható. Természetesen a legtöbb csak angol nyelven elérhető.

Old Tarot - magyar

Ajánlott meglepetés magunknak


Az előző heti kártyaajánló után páran írtatok, hogy szeretnétek, ha többet ajánlanék, így a héten is paklik kerülnek sorra.

Tarot of the Vampyres

Személyes kedvenceim közé tartozik Ian Daniels paklija, így nem hagyhatom ki az ajánlások közül.

Tarot of the Hidden Realm

A pakli a túlvilág, a tünde birodalom, elfek tematikájávál jeleníti meg a tarot szimbólumait.

The Green Witch Tarot


A mágikus világ, boszorkányok illusztrációi sokak kedvére lehet.

The Druid Plant Oracle


A druidák és kelták növényeivel illusztrált pakl elkészítésében a híres druida pár Stephanie és Philip Carr-Gomm segédkezett.


2018. Halloween Hetek Második hét

Salem Sionnach, 2018. okt. 11. 13:06

Szórakozás

A következő sorozatot felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlanám. Kedves történet mitológiai lényekkel, szép látványvilággal és tanulsággal. Kifejezetten kellemes kikapcsolódás minden korosztálynak.


Háttérkép


Ajánlott könyv


Kicsit ugyan régebbi könyvről van szó, de az HBO-n a könyv alapján készült sorozat miatt most újra előtérbe került.

Diana Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész - aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől - az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra.

A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története.


Ajánlott meglepetés magunknak

Azt hiszem ehhez kell fűznöm a legkevesebb magyarázatot. Ezt a csodaszép paklit Mark Evans készítette Ellen Dugan híres író-boszorkány segítségével.

2018. Halloween Hetek Első hét

Salem Sionnach, 2018. okt. 4. 14:23   [ 2018. okt. 4. 14:31 frissítve ]

Mivel az oldal valószínűleg változni fog, s egyelőre ezért új tartalmat nem is teszek fel, így péntekenként úgy döntöttem, hogy némi ajánló lesz a Halloween Hetek alkalmából.

Szórakozás

Első pontként azt hiszem rögtön a sorozat/filmajánlóval kezdhetjük, méghozzá a jól ismert Sabrina, a tiniboszorkány újabb verziójával, ami október huszonhatodikától lesz látható Netflixen, de azt hiszem mindenki megfogja találni hozzá a forrását. 

A sorozat ezúttal hű lesz az eredeti képregényhez is, így ezt azért már gyerekeknek nem ajánlanám, mint a legelső változatot.Háttérkép

Jobb klikk és kép mentése.Ajánlott könyvA fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a halottak szellemét. Az élősködő kísértetek azonban soha nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete veszélybe kerülhet. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.

John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.

A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, miközben látja azt is, ahogy a kísértetek parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…

A 6 részes könyvsorozat első darabja igencsak jól sikerült, csak ajánlani tudom azoknak, akiket érdekelnek a hátborzongatóbb történetek, kísértetek, túlvilág és mágia izgalmas keveréke.Ajánlott meglepetés magunknak
Elsőként mit is ajánlanék, mint egy nagyon szép naplót varázslatainknak.

A napló A5-ös méretű és 128 üres lap van benne. Találsz benne heti lebontást is, ha esetleg szükséged volna rá. Ide akár a hét megfeleléseit is szépen levezetheted.

Ára: Kb. 3800 Ft

Megveheted itt: AliExpress

Új vezető kerül az OBOD élére

Salem Sionnach, 2018. jún. 11. 0:35   [ 2018. jún. 11. 0:35 frissítve ]

A szervezet 30 évnyi vezetése után Philip Carr-Gomm úgy döntött, hogy átadja a posztot másnak.

Az OBOD (Order of Bards, Ovates and Druids / Bárdok, Ováteszek és Druidák Rendje) 1964-ben alakult, akkor még Carr-Gomm mentora, Ross Nichols vezetésével. Bár Nichols 1975-ben meghalt, Carr-Gomm csak 1988-ban kérték meg rá, hogy vegye át a stafétát mint "Chosen Chief".

Az OBOD jelenleg 25 ezer tagot számlál a világon, 200 ligettel és ún. magcsoportokkal.

Carr-Gomm bár úgy érzi még itt lesz további 50 évig (jelenleg 66 éves), mégis felelőtlenség lenne nem gondoskodni az utódlásról. A döntést tehát meghozta és a folyamat el is kezdődött, melyben a következő vezető felkészítése és oktatása zajlik, a felavatás pedig 2020. júniusában történik meg.

A kiválasztott vezető pedig nem más, mint Eimear Burke. Burke pszichológusként dolgozik, férjével együtt alapították a Kilkenny-i Druida Ligetet (Kilkenny Druid Grove). A rendnek 15 éve tagja.

A tervek szerint 7-9 évig ő lesz a következő vezető, majd ő is kiválasztja utódját az előző vezetés tanácsadásával.

Philip Carr-Gomm bejelentését és beszélgetését Eimear Burke-kel itt láthatjátok:


Források:

Első képek és videó az új Charmed (itthon Bűbájos Boszorkák) sorozatból

Salem Sionnach, 2018. máj. 17. 13:28   [ 2018. szept. 1. 13:30 frissítve ]

Noha a honlap persze azért a komolyabb dolgokkal foglalkozik, de néha kihúzhatjuk az karót a hátsónkból és leülhetünk szórakozni is egy kicsit. Erre a legújabb Charmed sorozat alkalmat is ad. Sok olvasóm írta, hogy szereti, így nem is hagyhatom ki a megemlítését.

A történet már nem a Halliwell családot követi, már új és más generáció boszorkányai vannak a középpontban. A sorozat ősztől lesz látható az amerikai CW csatornán, itthoni sugárzásról egyelőre nincs hír, de azt hiszem a mai világban itthon is meg tudjuk majd oldani valahogy, hogy nézhessük.

Tehát az első videó és képek:


Hatalmas Alan Lomax gyűjtemény lett elérhető ingyen

Salem Sionnach, 2018. ápr. 7. 3:23   [ 2018. ápr. 17. 10:27 frissítve ]


Interjúk és dalok ezrei váltak elérhetővé online az egyik legismertebb etnomuzikológus és néprajzkutatótól, Alan Lomax-től.

Lomax rendkívül sok népdalt gyűjtött és rögzített. Az 1930-as évektől egészen a 90-es évekig dolgozott, beutazta Észak-Amerikát, Európát, a Karib-térséget és Ázsiát.

A hanganyag nagysága komoly gondot okozott a főként önkéntesekből álló csapatnak, de eddig 17 ezer anyagot digitalizáltak. Lomax gyűjtései nélkül számtalan mai dal nem született volna meg, többek közt olyan előadóktól mint Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival, Miles Davis, Nirvana vagy Eric Clapton.

Itthon kevésbé vagy egyáltalán nem ismert a kutató munkássága, sokaknak főként a nyelvi korlátok miatt, ám mindenki, aki át tudja ugorni ezt az akadályt, ajánlom a hanganyagok böngészését a kutatóközpont weboldalán.

Forrás: National Public Radio

1-10 of 81