A leghosszabb nap: Napforduló a világban

Salem Sionnach, 2017. jún. 22. 5:50


Stonehenge-nél (Neil Hall / Reuters)
MentésMentésMentés

Tara dombján napfelkelte előtt (Alan Betson / The Irish Times)
MentésMentés

Stonehenge (Chris Ratcliffe / AFP)
Mentés

Stonehenge és jóga (Neil Hall / Reuter)

Tara dombján a napfelkelte (Alan Betson / The Irish Times)

Tara dombjánál (Alan Betson / The Irish Times)
Mentés

A grange-i, a legnagyobb és legidősebb ír kőkörnél játszanak Billy Mag Fhloinn és zenésztársai. A bronz kürtök több mint 2800 éves hangszerek Írország déli és nyugati területeiről. (Keith Wiseman)
Mentés

Énekes vezeti a tömeget Stonehenge-nél (Kim Ludbrook/EPA)

Stonehenge (Neil Hall /Reuters)

Napfelkelte előtt, Stonehenge (Chris Ratcliffe / AF)

Stonehenge (Steve Parsons/PA)

Előadóművész szórakoztatja a tömegeket a napfelkelte előtt, Stonehenge (Steve Parsons/PA)

Szárnyak, Stonehenge (Kim Ludbrook / EPA)

Az ausztrál Antarktisz állomás felfedezői ünneplik az ottani téli napfordulót (déli-félgömb) (Robert Bonney/ AFP / Australian Antartic Division)

Stonehenge (Paul Grover/Telegraph)

Gloucestershire, lantművészek (Simon Pizzy/SWNS)

Stonehenge (Jeff Gilbert/Telegraph)

A Nap első sugarainak fogadása, téli napforduló, egyben az ajmara újév Bolíviában (David Mercado/Reuters)

A pogány közösség egy tagját veszítettük el

Salem Sionnach, 2017. máj. 29. 16:27


Május 26-án pénteken egy férfi muszlim tinédzserekkel üvöltözött egy vonaton, s mikor mások a védelmükre keltek, a férfi kést rántott és két embert megölt, egyet megsebesített. A támadó még csak nem is érdemli, hogy itt szerepeljen, ám a három áldozat igen, többek közt azért is, mert egyikük közösségünk tagja is volt.

Az első áldozat Ricky John Best, 53 éves veterán, 4 gyermek apja a helyszínen meghalt. A 21 éves sebesült Micah David-Cole Fletcher, a kórházban próbál felépülni.

A harmadik áldozat Taliesin Myrddin Namkai Meche, 23 éves fiatalember a kórházban halt meg. Taliesin tavaly végzett az egyetemen, élete csak most kezdődött volna el igazán. Taliesin a híres pogány művész és építészeti tervező, Asha Deliverance fia volt.

Búcsúnk és a zárószavak legyenek édesanyjáé:

"Az én drága kisfiam tegnap hunyt el, mikor a portlandi vonaton két fiatal muszlim lányt védett meg egy rasszista férfitől. Hős volt és hős marad a fátylon túl is. Sugárzó fényes csillag örökké szeretni foglak."


Támadások a gloucesteri boszorkányok ellen

Salem Sionnach, 2017. máj. 29. 4:06

Kép forrása: Gloucestershire Live
A bolt tulajdonosa, Toni Hunt középen, alkalmazottaival Emily-vel (bal) és Bobbi-val (jobb).

Mentés
Gloucester, Egyesült Királyság - A híres katedrális melletti okkult bolt boszorkányai állítják, hogy gyűlölet kampány áldozatai lettek, ám a rendőrség semmit se tesz ellene.

A „Spellbound” bolt tulajdonosa Toni Hunt és alkalmazottai elmondták, hogy már nevezték őket terroristának, sőt ördögimádónak és halálos fenyegetéseket is kaptak. Ám nem számít hányszor jelentik az eseteket a rendőrségnek, nem veszik őket komolyan a hitük miatt, állítják.

A bolt, mely árul voodoo és vámpírbabákat, dísztárgyakat, mint sárkánykoponyát és komolyabb mágikus hozzávalókat is, néhány méterre van a Gloucester Katedrálistól, ami igazán kedvelt és népszerű környéke a városnak.

Hunt elmondta, hogy körülbelül két éve célpontjai a gyűlöletnek, de csak nemrég lettek igazán komolyak, mikor megfenyegették őket, hogy felgyújtják a boltjukat, mikor ők is bent vannak.

Számtalanszor jelentettem az ilyen eseteket, de mikor a rendőrség megérkezik, annyit mondanak, hogy az emberek csak a véleményüket fejezik ki,” mondja.

Ha más vallás tagjai vagy csoportja lennénk, ez gyűlölet-bűncselekménynek számítana, és ennek megfelelően kezelnék.

A boszorkány üldözés nem ért véget évszázadokkal ezelőtt, még mindig kitűnik a 21. században is és mi rendszeresen alanyai is vagyunk. Az elmúlt tizenkét hónapban kifejezetten egy nő vette célba a boltot. Felvettük a biztonsági kamerával, de nem tesznek ellene semmit és a két alkalmazottam fél is tőle.

Neveztek minket már mindenfélének, Sátán ivadékainak és az ISIS terroristáival tettek egy szintre. Ez teljesen elfogadhatatlan. Van két szeretni való alkalmazottam. Fiatal lányok, akiket rendszeresen zaklatnak és nevetnek ki a hitük miatt vagy ahogy öltöznek. Ez nem helyes, de akárhányszor jelentem, nem tesznek semmit és ez viselkedés folytatódik.

Elfogadom mindenkinek a saját hitét, de nem fogadom el, hogy valakit üldöznek miatta. Úgy gondolom, ha egy mecset vagy egy templom lenne a célpontja, több mindent tennének, de minket nem vesznek komolyan.

Toni elmondta, hogy az az egy személy, aki a legtöbb problémát okozta többször látható volt a bolt előtt, értük imádkozva vagy éppen az alkalmazottakat inzultálva. A bolt ablakait és ajtajait már összekenték mindenféle anyaggal is.

Egy alkalommal, mikor megérkeztünk ragasztószerű anyag volt az egész bolton, a kamerák is felvették, a rendőrségnek is jelentettük, de még mindig nem tettek ellene semmit. Minden napunk azzal kezdődik, hogy na vajon ma mi vár ránk megint.

Csak annyit akarok, hogy a rendőrség felfogja a helyzet súlyosságát. Ez nem csak annyi, hogy valaki azt mondja nem ért egyet a hitünkkel, ez már zaklatás és gyűlölet-bűncselekmény. Zaklatnak minket, tulajdonunkat rongálják és senkit se hallgatnak ki emiatt, így folytatódik.

A gloucesteri rendőrség Matt Puttock őrmestere elmondta, hogy az egyik tisztje, Adams közrendőr már dolgozik a bolttal, hogy megértse a problémát és támogatást nyújtson.

Próbáljuk azonosítani a kamerák felvételei alapján és Adams közrendőr rendszeresen látogatja a bolt tulajdonosait mióta az esetek megtörténtek.

Az őrmestere azt is elmondta, hogy a városi közbiztonságot is bevonták, hogy további támogatást nyújtsanak.

A megyei gyűlölet-bűncselekmény koordinátora, Steph Lawrence közrendőr bátorít mindenkit, aki úgy érzi, hogy ennek áldozata lett, hogy jelentse azt.

Ha bűn történt, mi kivizsgáljuk, és minden bizonyítékot összegyűjtünk, hogy segítse a büntető eljárást.Forrás: Gloucestershire Live

Jonne (Korpiklaani) - Pimeä On Oksan Taitto

Salem Sionnach, 2017. máj. 3. 3:57

A Korpiklaani frontembere nemrég adta ki második szólóalbumát Kallohonka címmel. A név kis magyarázatot igényel.

Ahogy nekünk magyaroknak, a finneknek is szent állatuk a medve. A magyaroknál annyira szent volt, hogy tabu volt a nevét is kimondani, így más nyelv szavát kezdtük el használni (más tabu esetekben pl. farkas vagy szarvas, körülíró szót használtunk), vagyis ezen esetben a szláv eredetű szót (a szláv szó is körülíró szó, "mézevőt" jelent).

A finnek úgy hitték, hogy a medve az égből jött és képes volt reinkarnálódni. Mikor medvét öltek egy rítust, ünnepet tartottak Karhunpeijaiset néven. A rítus azért volt fontos, hogy meggyőzzék a medvét, hogy lelke reinkarnálódjon vissza az erdőbe. Amikor a húsát megették, csontjait eltemették, de koponyáját egy fenyőre tették, melyet így Kallohonká-nak hívnak.

Bár az album címe pogány témát sejtet, ne várjunk ilyet. Hangzása mégis egészen sámánisztikus, s ahogy máskor is, most is ajánlom meghallgatásra.

Az album első klipje a Pimeä On Oksan Taitto számhoz készült. A szám a finn Backwood Madness horrorfilm főcímdala is.


Hivatalosan is elismerték a görög pogányságot Görögországban

Salem Sionnach, 2017. ápr. 18. 15:58

Április 9-én elismerték a Hellenizmust Görögországban, a görög politeizmus legális helyet kapott. Ezelőtt a görög pogányok nem élvezhették a vallás szabadságot, többek közt nem vehettek földet, hogy vallásos helyet hozzanak létre, nem vezethettek le házassági ceremóniákat.

Nagy sikernek örvendhetünk, hisz nem sok vallást ismertek el hivatalosan. 2015-ben még el is utasították a kérésüket.

A győzelmet az éves Charisia-Aphrodesia idején ünneplik meg, melyet Aphrodité és a Khariszok tiszteletére rendeznek április 22-én.

Elhunyt Donald Weiser

Salem Sionnach, 2017. ápr. 13. 13:42

89 évesen floridai otthonában, családja körében elhunyt Donald Weiser, az egyik legrégebbi okkult könyvkiadó és bolt alapítótagja.

Donald fiatal korában csatlakozott édesapjához, Samuel Weiserhez, aki megalapította a híres Weiser Antikváriumot, melyből könyvkiadó is lett idővel. A bolt 1926-ban nyitott meg New York városában, és a világ egyik legnagyobb ezoterikus könyvesboltja lett. Olyan vásárlóik voltak, mint Harry Houdini, Karl Germer (Aleister Crowley utódja az OTO-ban), Harry Smith, Alejandro Jodorowsky, Jimmy Page, Patti Smith, Barbara Somerfield, hogy csak néhányat említsünk.

A bolt 70 éve alatt négyszer változtatott helyet, s számtalan okkult ritkaságot adott el, mint például Aleister Crowley dedikált könyveit. Samuel szívrohama után kényszerült visszavonulni, így bátyja, Ben és fia, Donald vették át a helyét.

Kiadóként számtalan ma is híres íróval dolgoztak együtt és adtak ki rendkívül jó könyveket.

2000-ben a kiadót eladták, melynek neve Red Wheel/Weiser lett.

2005-ben Donald visszavonult és Floridába költözött feleségével, Yvonne Paglia-Weiserrel. A visszavonulás ugyan nem tartott sokáig, feleségével és barátjukkal megalapították az Ibis Press-t, ahol már több mint 150 okkult művet adtak ki.

Donald négy gyermeket, hat unokáját, feleségét és nővérét hagyta hátra. A megemlékezés New Yorkban lesz.

66 Szehmet szobrot fedeztek fel Luxorban

Salem Sionnach, 2017. márc. 9. 12:34

Az év eleje óta dolgozik egy német régészeti csoport III. Amenhotep templománál Luxorban, akik a napokban fedeztek fel 66 Szehmet szobrot.

A felfedezés a Memnón-kolosszusok, a III: Amenhotep templománál álló két hatalmas szobor restaurációja közben történt. A projekt még 1998-ban kezdődött azzal a céllal, hogy megőrizzék és újraépítsék a templomot.

A leletek az udvar és az oszlopsorok közötti részen bukkantak fel. Ezen ásatás eredetileg a két oldal közti fal maradványait kereste.

Néhány felfedezett szobor Szehmetet ülő pózban ábrázolja, míg mások állva, kezében egy papirusz virág botot tartva.

A szobrok, ahogy Professzor Horig Suruzaan is elmondja, diorit kőből (mélységi magmás kőzet) készültek. Nagyon jó állapotban vannak és szépen megmaradtak. Fontos leletei a templomnak, s így teljesebb képet kaphatnak a templomról is, főleg miután a templom egy földrengésben összeomlott még a fáraók idején.

A szobrokat még restaurálják, mielőtt visszahelyezik az eredeti helyükre a templomban.

III. Amenhotep számos Szehmet szobrot állított fel, hogy megvédje a templomot a veszélyektől és a fáraót a betegségektől.

Pogány bolt gyűlölet célpontja lett Kanadában

Salem Sionnach, 2017. márc. 3. 11:09   [ 2017. márc. 5. 10:59 frissítve ]

MentésMentés
Winnipeg, Kanada
- Manapság sajnos már egyáltalán nem újdonság ilyet hallani, noha Kanadáról jobb eszmék élnek az emberekben. Dominique Smith kis okkult boltja, az Elemental Book & Curiosity Shop nem először lett célpontja rongálásnak, már több ablakát betörték, rendszeresen leköpik vagy levizelik a boltot. Elmondása szerint rengetegszer tér be olyan is, aki meg akarja téríteni, sátáni szolgának tartja vagy hogy éppen gyerekek feláldozásával vádolja. Maga az üzlet egyáltalán nem kirívó, teljesen ártatlan dolgokat árul, mint növények, füstölők, ásványok, könyvek, tarot kártyák.

Bár a környező boltok varázslatos módon nem érintettek ugyanebben a problémában, nem törték be még senki ablakát, vagy vizelték le az ajtót, a rendőrség nem akarja ezt gyűlölet bűncselekménynek hívni, pedig teljesen nyilvánvalóan az. Az "alternatív" vallásokat rendkívül ritkán ismerik el hivatalosan, a winnipegi rendőrség pedig csak vandalizmusként kezeli, pedig a vallások ellen elkövetett bűncselekmények súlyosabb következménnyel járnak.

Sajnos a kanadai média is elég lekezelően beszél az esetről, a boltnak pedig nincs elég bevétele megjavítani az ablakokat, a biztosítása se fedezi a költségeit, melyek egészen 2 ezer dollárig felmehetnek.

Az utcában több kamera is van, a boltnak nincs pénze saját rendszert telepíteni, így csak azokra tudnak hagyatkozni. Smith azt is elmondta, hogy ha ez így folytatódik, akkor 7 év működés után be kell zárnia.

További képek rongálásról és a boltról: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Friss: Az alábbi linken lehet támogatni a boltot.


Források: CBC & Winnipeg Free Press

Kristálygömb 2 milliárdért

Salem Sionnach, 2017. jan. 27. 11:05


A 2014-es próbálkozás után újra előkerült a 2 milliárdos kristálygömb a Vatera oldalán.

A "grandiózus" és "bizonyítottan működő" kristálygömbről nem derül ki, hogy tulajdonosa miért is akar megválni tőle, de a leírás alapján "hasznosabbra nem is költhetnénk el a pénzt". Bár egy átlag kristálygömb, mérettől és anyagtól függően 1-50 ezer forint. 

Az eladó 2014-ben még egy másik kiváló ajánlattal is rendelkezett, még hozzá egy "hatszázezer-kilencmillió (sic!) éves állkapoccsal". A helyes kifejezés erre 600 milliárd 9 millió év lenne. Erről az időről nagyon sokat beszélhetnénk ám. Ha tudnánk valamit is. Mert ez még akkor volt, mikor még a bolygónk még csak nem is létezett. A bolygónk kb. 4,5 milliárd éves. 

Ugyanezen aukció ebben az évben már 600 ezer évre csökkent.

Sok kérdést vet fel a gömb is, minthogy ha ennyire jó, akkor miért nem ő használja, hisz többet kereshetne vele. Azt hiszem nekünk mugliknak ez örök rejtély marad, kivételesen megtartom a 2 milliárd forintomat. 


1-10 of 64