Almárium‎ > ‎Ünnepi aktivitás‎ > ‎

Pókhálós váza

Hozzávalók:

Fekete matt festék(spray)
Ragasztópisztoly
Alkoholos filc
Váza
Természetesen ezt a "csináld magad" projektet lényegében bármilyen felületen, bármilyen alakzattal létre lehet hozni, de Samhain alkalmából a pókháló motívumot választottam.

Szedd össze a kellékeket, s alaposan tisztítsd le a felületet, amire a munka készül. Ha teheted alkohollal, jobb ha nem marad por vagy piszok, zsír, ami meggátolná a ragasztó illetve a festék tapadását.


Rajzold fel az alkoholos filceddel a pókhálód tervét. Nem kell hogy tökéletes legyen, csak jól látható és követhető legyen. Ez úgysem fog látszani a későbbi munkádon, az se baj ha elrontod a vonalakat.

Hagyd felmelegedni a ragasztópisztolyod. Amint megtörtént lassan kövesd a vonalakat a kiengedett ragasztóval. Nem számít, hogy néhol vastagabb vagy vékonyabb, ez külön hozzáad a látványhoz. Ha a vonal végére értél, hagyd kicsit a ragasztót és pici száradás után húzd el, hogy ne maradjon ott a hajszálnyi ragasztó, ami azonnali elhúzás után alakul. Ha mégis maradna, később nehezebb leszedni, de mégis le tudod majd.

Ha a ragasztód teljesen megszáradt, egy nagyobb újságpapíron, nyitott légtérben fújd le a vázádat. Fordítsd meg, így a szájánál nem pazarlod a festéket. Lassan és alaposan forgasd körbe, előfordulhat, hogy később még egy réteget kell felvinni.